Zgomotele ciudate scoase de masina – cauze si remedii

Fie ca este vorba despre o masina noua sau second hand, despre o masina scumpa sau ieftina, model mai nou sau mai vechi, la un moment dat o piesa va ceda. Cum stie conducatorul auto ca este cazul sa mearga la service pentru a verifica ce se intampla cu autoturismul proprietate personala? Pasionatii de automobile vor simti intotdeauna o vibratie neregulata, un zgomot in neregula, vor auzi si vor percepe zgomote, mirosuri degajate de masina astfel incat sa nu se ajunga la reparatii costisitoare.

Zgomotele care provin de sub capota sunt in general produs de pistoanele motorului, de curele, de role si de furtune. In cazul in care conducatorul auto nu are habar ce trebuie sa faca in continuare, trebuie sa lase acest lucru pe seama profesionistilor. Zgomotele ce provin de sub masina pot fi produse de suspensii, sistemul de franare sau de evacuare, iar zgomotele ce provin din afara masinii sunt in general produse de anvelope.

Sunt sunete care avertizeaza conducatorul ca ceva se intampla cu masina sa.

In cazul in care la franare se aude un huruit ca de metal, sistemul de franare prezinta o defectiune. Este posibil ca masina sa fi stat pe loc mai mult timp si pe suprafata discului de frana, suprafata lucioasa, sa fi aparut rugina. Asadar este necesara schimbarea placutelor. Totodata, soferii de autoturisme pot auzi un suierat, care apare mai ales la acceleratie, mai ales daca apare brusc. Fluieratul care se aude tare este primul semn ca turbina va ceda.

Pe de alta parte, se poate auzi si un zgomot provenit din motor, ca un tacanit, ce poate insemna ca exista probleme la unele din piesele interne, precum biele, cuzineti sau supape. Cand cutia automata trosneste, dar si bruscheaza in momentul schimbarii automate a treptelor, atunci este necesar un schimb de ulei sau, de ce nu, un schimb al cutiei. Cand cureaua scartaie atunci cand conducatorul porneste masina de pe loc, sunetul vine de la cureaua de accesorii, semn ca aceasta s-a slabit. Trepdatiile, scartaitul suspensiilor si chiar huruitul venit din spatele masinii sunt zgomote ce trebuie sa ingrijoreze conducatorii auto.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.