Autoturismul se spala si pe timp de iarna!

Una din cele mai bune practici pentru intretinerea autoturismului este spalarea acestuia. Fie ca proprietarii au o spalatorie auto preferata unde merg ori de cate ori este necesar sau isi spala singuri masina, actul in sine este foarte important.

De regula, vara, primavara si o buna parte a toamnei, curatarea masinii este efectuata destul de des, deoarece se depune un strat mai subtire sau mai gros de praf, frunze, insecte, gainat al pasarilor, iar lista poate continua. Iarna, conducatorii auto nu mai aloca timp pentru a spala masina. Dar si iarna autoturismul trebuie curatat temeinic pentru a fi protejat de temperaturile negative, si nu numai.

Foarte putini conducatori auto isi spala masina iarna

Iarna, foarte multi soferi uita de bunele practici in ceea ce priveste intretinerea autoturismului si nu mai acorda o asa mare importanta acestora. Iarna masina trebuie spalata si curatata, chiar daca temperaturile scad, in mare parte din timp este acoperita de gheata sau de zapada si nu se cunoaste.

De ce este necesara curatarea si spalarea masinii iarna? In primul rand, pentru ca in cele doua-trei luni de temperaturi negative si precipitatii sunt aduse in discutie gheata si zapada intarita, murdara, umezeala, condusul agresiv, pietrisul de pe carosabil, iar lista poate continua. In plus, solutiile saline care sunt aplicate pe sosea ajung pe masina si incep procesul de ruginire, afectand totodata si partea mecanica.

Ceea ce inseamna ca si iarna masina trebuie spalata cel putin o data la doua saptamani. Chiar daca zapada care se depune pare ca o curata in mare parte, chiar daca gheata atunci cand se mai topeste ia si o parte din murdarie, o masina spalata arata intotdeauna mult mai bine pe sosea, indiferent de anotimp.

Solutia ideala este aceea ca soferii si proprietarii autoturismului care il utilizeaza in mod frecvent pe perioada iernii sa il spele in mod frecvent, pentru a-i oferi extra protectie, pentru a preveni aparitia inexplicabila a petelor de rugina si pentru a intretine asa cum se cuvine bijuteria pe patru roti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.