Verificari periodice ale masinii

Conducerea unui automobil este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care oamenii le fac, dar puteti preveni anumite probleme daca stiti cum sa va verificati masina inainte de a pleca la drum. Verificarile periodice pot preveni un accident cauzat de o anvelopa uzata si multe alte pericole potentiale.

Verificati masina de scurgeri evidente. Conducerea cu lichide care se scurg poate cauza defectarea directiei, a franelor sau a radiatorului.

Verificati anvelopele daca au presiunea corespunzatoare si de orice deteriorare evidenta sau semne de uzura excesiva. Rugati pe cineva sa stea in spatele masinii tale pentru a verifica luminile. Porniti masina si activati semnalele directionale, apoi apasati frana si puneti masina in marsarriere, astfel incat persoana aflata in spatele masinii sa poata vedea daca luminile functioneaza corect. Cereti persoanei sa stea in fata vehiculului, apoi activati farurile si semnalele directionale.

Verificati parbrizul, luneta si geamurile pentru a va asigura ca aveti o vizibilitate buna. Verificati oglinzile pentru a va asigura ca acestea sunt aliniate corespunzator, oferindu-va o vedere corecta a drumului.

Aflati cum ar trebui sa arate martorii de pe tabloul de bord atunci cand totul functioneaza corect.

Verificati ceasurile de pe bord de fiecare data cand porniti masina. Verificati indicatorul de temperatura al motorului dupa ce motorul a avut timp sa se incalzeasca.

Verificati orificiile de ventilatie, sistemul de incalzire si aerul conditionat pentru a va asigura ca acestea sunt in stare de functionare, astfel incat sa puteti dezgheta sau dezaburii geamurile atunci cand este necesar.

Verificati periodic fluidele din masina. Verificati uleiul saptamanal. Verificati lichidul de frana, servodirectie si uleiul de transmisie lunar sau inainte de o calatorie lunga pentru a va asigura ca acestea sunt pline. Verificati fluidele atunci cand motorul este rece. Umpleti cu lichid vasul stergatorului, daca este necesar.

Nivelurile de lichid ale motorului – inclusiv uleiul, lichidul de frana si cel pentru servodirectie – sunt usor de verificat prin intermediul jojelor de sub capota.

Bateria trebuie testata inainte de pleca in calatorie. Desi testa bateria la un service, puteti verifica semnele evidente de coroziune de pe borne sau semne evidente ale unor fisuri sau scurgeri. Bateria trebuie inlocuita imediat daca descoperiti ceva in neregula.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.