Sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil

Conducatorii auto care au observat ca masina lor a inceput sa consume mult combustibil, iar platile de la benzinarii le lovesc semnificativ bugetul – vor afla in randurile prezentate mai jos cauzele si cateva sfaturi pentru a reduce costurile cu combustibilul.

Ce greseli fac soferii?

De foarte multe ori soferii ignora recomandarile producatorului pentru functionarea masinii. Urmatoarele erori cresc consumul de combustibil:

  • Elemente de sasiu reglate incorect

Strangerea excesiva a piulitelor butucului, unghiurile de suspensie reglate incorect si presiunea redusa in anvelope cresc frecarea de rulare. Este nevoie de mai multa energie pentru invartirea rotilor.

  • Utilizarea combustibilului de calitate scazuta

Utilizarea combustibilului de calitate scazuta duce la infundarea prematura a duzelor, perturband permeabilitatea acestora si procesul de amestecare. Consumul de combustibil creste semnificativ.

  • Folosirea tipului gresit de ulei

Uleiul in exces lubrifiaza slab componentele motorului. Forta de frecare crescuta duce la un consum crescut de combustibil.

Defectiunile caror sisteme pot determina o crestere a consumului de combustibil?

  • Ambreiaj

Uzura sau ungerea stratului de frecare, pierderea elasticitatii arcurilor de compresie, distrugerea elementelor de etansare pot cauza alunecarea ambreiajului, ceea ce va duce la deteriorarea caracteristicilor dinamice ale masinii. Pentru a restabili puterea motorului, pedala de acceleratie trebuie apasata din nou. Acest lucru duce la o crestere semnificativa a consumului de combustibil.

  • Sistem de racire

Termostatul a carui supapa la rece este blocata in pozitia deschisa, creste timpul de incalzire a antigelului la temperatura normala de functionare si va fi folosit mai mult combustibil pentru a incalzi motorul. Alte perturbari in procesul de schimb de caldura vor duce la consecinte similare.

  • Grup piston-cilindru

Uzura componentelor grupului duce la scaderea presiunii in cilindrii de lucru. Motorul pierde putere si consuma mai mult combustibil pentru a prinde din urma.

  • Sistem de aspirare

Contaminarea filtrului de aer impiedica alimentarea libera cu aer in camera de ardere. Datorita rezistentei mari a fluxului de aer din filtru, consumul de combustibil poate creste cu 20%.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.