Cei mai mari producatori de masini din lume

Industria auto este fara doar si poate una dintre cele mai productive, anual fiind vanzute milioane de masini in intreaga lume. Confortul oferit, siguranta si rapiditatea transportarii dintr-un loc in altul au transformat masinile in mijlocul de transport preferat al oamenilor.

Top 5 producatori la nivel mondial

  • Grupul Volkswagen – Sub acest brand sunt comercializate peste 10 marci de masini de la Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, SEAT, Bentley, Bugatti, Lamborghini, si pana la camioane grele, precum MAN si Scania. Conducerea a mizat si pe modelele electrice in care a investit sume uriase de bani si care se bucura de un real succes in randul locuitorilor marilor metropole.

Cu toate acestea, grupul se confrunta cu provocari pe piata din China, unde se estimeaza ca vanzarile vor scadea, la fel si in Marea Britanie devastata de Brexit.

  • Toyota – Cel mai mare producator de automobile din Japonia isi comercializeaza marcile de automobile Toyota, Lexus si Daihatsu pe tot globul, pe langa linia de camioane Hino in continua crestere. Intre cei doi mari producatori exista o eterna competitie pentru suprematie.

  • Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance – Renault din Franta si Nissan din Japonia au devenit parteneri strategici in 1999, adaugand Mitsubishi in 2016 pentru a forma o alianta tridirectionala care controleaza 10 marci de automobile distincte: Renault, Nissan, Mitsubishi, Infiniti, Dacia, Datsun, Alpine, Venucia si Lada, Samsung Motors. Mitsubishi se bucura de reluarea vanzarilor, ceea ce contribuie la succesul aliantei. Impreună, noul grup auto a devenit unul dintre cei trei mari producatori auto ai planetei.

  • General Motors – Din punct de vedere istoric, General Motors din Detroit a fost gigantul necontestat al industriei, partial datorita afiliatilor sai din Germania (Opel), Marea Britanie (Vauxhall), Australia (Holden), Suedia (Saab) si Coreea de Sud (Daewoo). Astazi, GM are Chevrolet, Buick, Cadillac si GMC Truck in portofoliul sau nord-american, precum si Holden in Australia.

  • Hyundai Motor Group – Hyundai Motor Group a devenit un jucator important la nivel mondial atunci cand a preluat un producator din Coreea de Sud in timpul crizei financiare asiatice din 1998.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.