Ai masina pe GPL? Afla tot ce trebuie sa stii cu privire la ITP!

In momentul in care se decid sa isi cumpere o masina, oamenii trebuie sa aleaga modelul, puterea si chiar tipul de combustibil folosit pentru alimentare, mai ales ca pe piata exista foarte multe tipuri de autovehicule. De asemenea, trebuie sa se tina cont si de bugetul disponibil pentru cumparare, pentru mentenanta ulterioara si de utilitatea pe care o va avea.

In conditiile actuale, de crestere a preturilor pentru benzina si motorina, multi oameni au luat in considerare alternativa motorului pe GPL. Pretul unui litru de GPL este mai mic decat alt tip de combustibil, dar si ingrijirea acestui tip de masini este usor diferita fata de celelalte. Chiar si cand vine vorba despre efectuare ITP la autoturismele GPL procesul este putin diferit.

Prin ce se difera ITP-ul la autoturismele GPL de celelalte masini?

In general, la inspectia tehnica periodica se verifica de la documentele masinii, la aspectul estetic al caroseriei si, mai ales, starea de functionare a acestuia, mai ales a sistemelor de siguranta – franare, directie, iluminare.

Prin urmare, aceleasi aspecte vor fi verificate si in cazul autoturismelor GPL. Ceea ce difera insa fata de masinile pe benzina si motorina este faptul ca si sistemul de alimentare cu GPL trebuie verificat. Acesta prezinta un risc major daca nu functioneaza corect, motiv pentru care are nevoie de inspectie amanuntita.

In plus, inspectorul de la statia BetaITP.ro va verifica si daca sistemul de alimentare instalat este omologat si trecut si in cartea masinii. Toate modificarile aduse unui autovehicul trebuie sa fie mentionate si in carte pentru a putea circula in mod legal cu acestea.

ITP la autoturismele GPL | statie ITP pentru GNC | BetaITP.ro

ITP la autoturismele GPL

Unde poate fi facut ITP-ul pentru masinile cu GPL?

Pentru a face inspectia tehnica periodica a masinilor cu GPL este necesar sa se mearga la o statie autorizata RAR care detine capacitatea de a verifica si astfel de sisteme. Dupa cum este mentionat si anterior, statia Beta ITP este una dintre statiile din Capitala unde pot fi facute astfel de inspectii tehnice, fiind totodata si o statie ITP pentru GNC.

Prin urmare, la aceasta statie pot merge si masinile care sunt alimentate cu gaz natural comprimat, o alternativa ecologica la benzina si motorina.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.