Care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand mergi la un service auto?

Soferii se confrunta cu o multime de situatii atunci cand vine vorba de autoturismul lor, pe care nu stiu cum sa le gestioneze eficient. Din fericire, exista o multime de service-uri auto care pot fi luate in considerare pentru efectuarea unei verificari generale a masinii, astfel incat sa se identifice sursa problemei si sa se aplice solutiile corespunzatoare. Cu toate acestea, soferul trebuie sa fie atent la cateva aspecte atunci cand alege sa colaboreze cu un anumit service auto pentru a se convinge ca beneficiaza de servicii de inalta calitate.

4 aspecte pe care sa le iei in considerare cand alegi un service auto

1. Service-ul auto trebuie sa aiba autorizatia RAR

In prezent, orice service auto trebuie sa aiba autorizatia RAR (Registrul Auto Roman) pentru a demonstra ca desfasoara o activitate legala si transparenta. Astfel, inainte ca oricine sa mearga la un service auto, este important sa tina cont de acest detaliu, pentru a fi sigur ca nu este pacalit.

2. Preturile

Inainte de a incepe lucrarea, clientul trebuie sa stie care este pretul pe care trebuie sa il plateasca sau macar pretul estimativ, pentru a sti cum sa se pregateasca. Din acest motiv, daca o astfel de informatie nu este comunicata inca de la inceput, toata lumea poate sa fie indusa in eroare.

3. Solicitarea garantiei pentru lucrare

Un alt lucru important pe care service-ul auto trebuie sa il respecte este garantia pentru lucrarea efectuata. Astfel, clientul va avea confortul psihic ca, in cazul in care ceva nu functioneaza in parametri optimi, poate sa se adreseze angajatilor pentru remedierea problemei fara sa fie incluse alte costuri.

4. Respectarea termenelor

Cu siguranta nimeni nu este perfect, dar un service auto care se respecta va reusi sa respecte termenele stabilite atat cat este cu putinta. Astfel, cei care termina lucrarea cu doua saptamani peste termenul estimativ nu sunt chiar profesionisti.

Astfel, alegerea service-ului auto este un pas important pentru intretinerea corespunzatoare a autoturismului propriu. Nu toate firmele sunt serioase si de incredere, tocmai de aceea conteaza foarte mult sa se respecte indicatiile si aspectele mentionate anterior.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.