Verificarea masinii inainte de efectuarea ITP-ului

Orice sofer trebuie sa se asigura ca masina pe care o conduce respecta regulile inscrise in legislatia rutiera, una dintre cele mai importante fiind legata de realizarea la timp a ITP-ului.

Niciun fel de autovehicul nu poate circula pe drumurile publice fara sa aiba un atestat valabil care sa certifice capacitatea acestuia de a participa in conditii de siguranta la trafic. Asadar, soferii pot veni in orice statie ITP din Bucuresti, de exemplu, pentru a fi siguri ca masina functioneaza perfect.

Cum poate fi pregatita masina inaintea efectuarii ITP-ului in Bucuresti?

Exista cateva lucruri pe care soferii sunt sfatuiti sa le verifice singuri pentru a se asigura ca masina poate trece fara probleme inspectia tehnica:

  • franele – acestea pot fi verificate pe drum, iar in cazul, in care exista anumite suspiciuni, soferii ar trebui sa mearga intr-un service autorizat pentru inlocuirea placutelor de frana;

  • farurile – acestea trebuie sa functioneze perfect, nu trebuie sa existe becuri arse si nici nu sunt acceptate becuri neomologate;

  • anvelopele – acestea trebuie sa corespunda dimensiunilor inscrise in cartea tehnica. Orice alte dimensiuni pot duce automat la respingerea masinii la ITP;

  • verificarea bordului masinii – masinile noi vin cu senzori de detectie pentru o mare parte dintre probleme. Orice eroare aparuta pe board ar trebuie remediata inainte de a ajunge intr-o unitate RAR.

AlfaITP este una dintre statiile ITP ieftine din Bucuresti unde soferii au parte de servicii de calitate. Unitatea este autorizata pentru majoritatea autovehiculelor care sunt inregistrare pe teritoriul tarii, de la autoturisme, 4×4, autoutilitare mai mari si mai mici de 3,5 tone si pana la toate tipurile de remorci, semiremorci si rulote.

ITP din Bucuresti | ITP ieftine din Bucuresti | AlfaITP.ro

ITP din Bucuresti

Masinile de uz personal trebuie sa faca ITP-ul la fiecare 1-2 ani, in vreme ce masinile folosite pentru taximetrie sau pentru scoala de soferi trebuie sa se prezinte la fiecare 6 luni. Soferii care isi achizitioneaza o masina noua, beneficiaza de ITP valabil pentru o perioada de 2 ani.

Conform informatiilor de pe site AlfaITP.ro, inspectia tehnica consta intr-o verificare amanuntita a autovehiculului, ceea ce include: documentele de identificare, starea motorului, franele, directia, luminile, anvelopele, emisiile poluante, precum si aspectul exterior.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.