Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi o masina second-hand

De la criza Covid, detinerea propriei masini a devenit mai importanta, potrivit institutului de cercetare de piata Kantar. In aceasta idee, masinile de ocazie nu foarte vechi sunt in prezent la mare cautare. Cei care doresc sa cumpere o masina la mana a doua trebuie insa sa tina cont de cateva aspecte importante:

Tot ce trebuie sa stiti despre cumpararea unei masini la mana a doua

Inainte de a va putea bucura de libertatea de a detine propriul automobil, trebuie sa faceti o cercetare in urma careia sa ramaneti cu informatii importante. Va trebui sa decideti din timp ce masina doriti: sa fie o masina compacta, un SUV sau un sedan? Dupa ce va programati pentru un test auto veti sti ce masina vi se potriveste cel mai bine.

Definiti-va nevoile in materie de masini de ocazie

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va definiti capacitatea economica si limitele pe care le puteti ating”. Luati in considerare suma maxima pe care o aveti la dispozitie. Aceasta suma va determina limita pe care nu trebuie sa o depasiti.

De asemenea, ar trebui sa decideti categoria de vehicule care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra (de exemplu, masini mici, masini de clasa medie sau de clasa mare). Veti gasi informatii despre diferitele modele pe diferite portaluri de pe internet sau in reviste de masini de ocazie. Atunci cand alegeti o masina, nu uitati sa luati in considerare toate costurile de intretinere preconizate.

Dupa ce ati facut alegerea, verificati punctele slabe ale modelului prin intermediul forumurilor de pe internet, astfel incat sa stiti la ce trebuie sa fiti atenti mai tarziu. Alte criterii importante pentru o prima cautare sunt:

  • vechimea masinii;

  • kilometraj;

  • tipul de utilizare;

  • emisiile de CO2;

  • locatia actuala.

Alegeti un vanzator in care puteti avea incredere

In principiu, ar trebui sa mergeti la vanzatorul in care aveti incredere. Atunci cand cumparati pe internet, este recomandabil sa va uitati mai atent la dealer (de exemplu, cautand online si vizitand site-uri de evaluare). In acest fel, puteti vedea daca adresa indicata este intr-adevar locatia dealerului si ce experiente au avut alti clienti acolo.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.