Sfaturi pentru condusul pe timp de vara

Pe timp de vara, par sa existe numeroase locuri de vizitat si lucruri de facut, iar timpul pe care oamenii il au la dispozitie este unul limitat. Nu este prea tarziu pentru cei care nu si-au facut inca planuri sa aleaga o destinatie, iar apoi sa foloseasca propria masina pentru a ajunge acolo. Singurul lucru la care trebuie sa aiba grija este valul de caldura specific acestui moment din an.

Nu conteaza ca e vorba de un drum lung cu masina, sau de unul care va dura doar cateva ore; oamenii trebuie sa aiba o solutie pregatita in orice situatie, pentru ca vacanta lor sa nu se termine mai devreme decat era planul.

Condu dimineata devreme sau mai pe seara

Intervalul cuprins intre ora zece dimineata si cinci dupa-amiaza reprezinta cea mai calduroasa parte a zilei, ceea ce pe timp de vara trebuie evitat. De aceea, pentru ca drumul cu masina sa nu fie unul incomod, cei care pleaca in excursie fie trebuie sa se trezeasca dimineata devreme, fie sa se pregateasca pentru o noapte de condus.

Acest lucru nu ii va ajuta pe soferi doar din punct de vedere fizic, ci si psihic, deoarece nu-si vor mai face probleme in legatura cu stresul provocat de caldura. In schimb, se vor putea bucura de excursie alaturi de cei dragi, indiferent ca este vorba de familie sau de prieteni. Mai mult decat atat, cei care pleaca de dimineata vor ajunge in timp util la destinatie.

Pregateste-te pentru trafic!

Toata lumea abia asteapta sa plece in vacanta vara, asa ca nu este de mirare ca drumurile sunt pline de soferi, unii mai linistiti, altii mai nervosi, mai tineri sau mai in varsta. In unele situatii, drumurile vor fi pline de soferi care nu sunt familiarizati cu locurile respective si chiar conduc pentru prima oara in zona, asa ca oamenii trebuie sa aiba grija.

In cele din urma, ceea ce conteaza cel mai mult, indiferent de anotimp, este ca soferul si cei din jurul lui sa fie in siguranta, iar acest lucru inseamna ca verificarea periodica a masinii trebuie sa fie la zi, astfel incat sa nu existe niciun fel de problema de natura tehnica.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.