Ce reguli trebuie sa urmareasca statiile ITP in vederea efectuarii inspectiei tehnice periodice?

Nu doar soferii au cateva reguli pe care trebuie sa le respecte atunci cand se prezinta intr-o statie ITP, ci si angajatii acesteia. Modalitatea in care acestia verifica buna functionare a masinii se face dupa niste legi foarte bine stabilite, siguranta in trafic fiind cea mai importanta. Inspectia tehnica periodica in Bucuresti, spre exemplu, se poate realiza in orice statie autorizata RAR, indiferent de sector.

Ce se verifica in cadrul unei inspectii tehnice periodice ?

Lista verificarilor este lunga si destul de complexa si cuprinde de la documentele de identificare ale masinii, starea motorului si pana la frane, directie, lumini, anvelope, emisii poluante si aspect exterior.

In cazul in care exista unele mici defectiuni care nu prezinta niciun risc pentru cei din jur, masina poate obtine avizul de circulatie pe drumurile publice. Masinile care insa nu trec ITP-ul trebuie sa remedieze in cel mai scurt timp defectiunile semnalate Exista 3 categorii de defectiuni:

Statie ITP de camioane | Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | BetaITP.ro

statie ITP de camioane

  • Minore – acestea nu au un impact asupra participantilor la trafic, asupra masinii sau a mediului si pot fi trecute cu vederea;
  • Majore – acestea pot pune ii pot pune in pericol pe toti participantii din trafic si pot avea un efect negativ asupra mediului (de exemplu, un nivel ridicat de poluare);
  • Periculoase – acestea constituie un pericol iminent atat pentru conducator, cat si pentru ceilalti participanti in trafic.

Conform BetaITP.ro, cei care se prezinta la aceeasi statie ITP pentru reverificare in decurs de 30 de zile, vor beneficia de tarife mult mai mici. Este important de mentionat faptul ca masina NU are drept de circulatie dupa expirarea reviziei precedente, fiind indicat ca soferii sa se prezinte la ITP cu cateva zile inainte de expirarea reviziei precedente.

Toti posesorii de masini sunt obligati sa efectueze ITP-ul, daca circula cu masinile pe drumurile publice, in caz contrar, organele legii vor actiona in conformitate cu prevederile codului rutier. BetaITP este inclusiv o statie ITP de camioane, aceasta unitate RAR fiind autorizata pentru aproape toate categoriile de autovehicule inregistrate pe teritoriul Romaniei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.