Cum trebuie sa depozitam corect anvelopele de la un sezon la altul

cauciucuri noi

Cauciucuri noi

Noile reglementari referitoare la echiparea masinilor cu anvelope de sezon ne fac sa ne gandim si la gasirea unor modalitati de depozitare de-a lungul perioadelor in care nu le utilizam. Desi unii dintre noi dispun deja de un spatiu care ar putea fi folosit in acest scop, trebuie sa stim ca pentru buna pastrare a acestora si pentru impiedicarea deteriorarilor este bine sa fim atenti la anumite aspecte, astfel incat sa ne asiguram ca anvelopele isi pastreaza calitatile si le vom putea utiliza in siguranta odata cu schimbarea sezonului.

Manevrarea

Desi anvelopele nu sunt niste obiecte fragile, totusi trebuie ca manipularea acestora sa se realizeze cu grija, pentru a evita deformarile si daunele. Astfel, daca este vorba despre unele foarte grele, cere ajutor pentru deplasarea lor. Posibilele cazaturi nu sunt benefice acestora, mai ales daca sunt montate pe jante din aliaj sau otel.

Modul de depozitare si stivuirea

Modul in care amplasam anvelopele in spatiul de depozitare este foarte important si trebuie sa cunoastem de la inceput cum este corect sa le depozitam, pentru a sti cum sa organizam locul respectiv. Astfel, nu vom tine niciodata anvelopele in pozitie verticala, pentru ca in acest mod este foarte posibil sa apara deformari. Totusi, pentru economisirea spatiului, ele pot fi amplasate in aceasta pozitie doar daca sunt montate pe jante.

Locul in care le amplasam

Spatiul de depozitare este foarte important pentru a mentine o atmosfera optima si a pastra calitatile initiale ale anvelopelor. De aceea se recomanda ca incaperea in care le vom amplasa sa fie bine ventilate, cu o temperatura constanta si care sa nu atinga valori extreme, sa fie ferita de lumina directa a soarelui si de diferite influente meteorologice. Totodata, ar trebui ca acesta sa fie un mediu ferit de substante chimice, sau solventi, dar mai ales de surse de caldura, care sunt foarte nocive pentru cauciucul din care sunt realizate piesele.

Pentru orice informatii legate de anvelope, ai la dispozitie centrul Anvelopa Ieftina, unde gasesti de la cauciucuri noi si second hand pana la un depozit corespunzator pentru anvelopele tale. Site-ul http://anvelopaieftina.ro ofera toate detaliile necesare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.