Cand sunt necesare reparatiile la sistemul de franare?

Franele unui vehicul sunt cruciale pentru siguranta la volan. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa stie cum functioneaza sistemul de franare si sa fie atenti la momentul in care sistemul de franare are nevoie de intretinere.

Ce alcatuieste un sistem de franare?

Sistemul de franare al unui vehicul se va uza in cele din urma si, in timp, va trebui inlocuit. Placutele de frana sunt piesele sistemului de franare ce trebuie inlocuite, indiferent din ce sunt facute:

  • Materiale organice
  • Materiale semimetalice
  • Materiale ceramice

Placutele de frana se vor eroda de fiecare data cand se apasa pedala de frana. Carcasa metalica a placutelor va atinge tamburele sau rotoarele metalice, ceea ce produce o problema de siguranta si creeaza o situatie in care vor avea nevoie de inlocuire, ceea ce poate fi extrem de costisitor.

Cand franele vehiculului trebuie verificate si/sau reparate?

Franele vehiculului vor oferi o serie de avertismente care spun soferilor ca trebuie verificate – INAINTE de a avea nevoie de reparatii sau inlocuiri. Acestia trebuie sa foloseasca simtul tactil, vazul si auzul pentru a identifica o posibila problema. Exista semne frecvente care trebuie observate:

  • martorul de frana aprins in timp ce vehiculul este in functiune;
  • lichidul de frana pare scazut sau murdar;
  • se aud zgomote de scartait sau zgomot cand se apasa pedala de frana;
  • vehiculul trage intr-o parte cand se franeaza.

Daca soferii observa oricare dintre problemele mentionate mai sus, trebuie sa contacteze un service auto pentru diagnosticare. Tehnicienii vor examina sistemul de franare pentru a se asigura ca functioneaza asa cum ar trebui sau vor identifica problema, care poate consta in inlocuirea cilindrilor si a placutelor de frana pentru intretinerea rotoarelor.

De asemenea, vor efectua intretinerea de rutina, cum ar fi spalarea sistemului de franare. Aceasta va implica eliminarea aerului si a umezelii din conductele de frana si inlocuirea lichidului de frana.

Amanarea intretinerii sistemului de franare inseamna probleme mai mari de franare pe drum.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.