Tipologia in functie de anotimp a anvelopelor auto

In Romania, fiecare sezon este caracterizat de anumite conditii meteo, unele extreme, drept pentru care masina condusa va fi influentata de aceste aspecte climatice. De aceea, conform criteriului anotimpurilor, exista trei categorii de anvelope, care pot face fata sezoanelor pentru care au fost proiectate:

  • Anvelopele de vara: sunt caracterizate de aderenta optima pe carosabilul uscat, sau umed, in cazul in care ploua, insa nu pot fi folosite sub nicio forma pe drumurile acoperite cu zapada sau acoperite de gheata, chiciura. Sunt fabricate pentru a rezista la temperaturile ridicate, specifice verilor calduroase, iar daca nu sunt schimbate in timp util, la venirea sezonului rece, devin rigide odata cu instalarea temperaturilor scazute, afectand modul in care masina poate fi manevrata, predispunand la accidente.

  • Anvelopele de iarna: pentru a-si putea pastra flexibilitatea si alte proprietati optime, cauciucurile de iarna sunt proiectate si fabricate din materiale mai moi, asigurand aderenta pe carosabilul acoperit cu gheata sau zapada, tractiunea, aderenta pe noroi etc. La fel ca si in cazul utilizarii anvelopelor de vara iarna, si in situatia inversa, atunci cand anvelopele de iarna sunt utilizate vara, acestea se vor deteriora, diminuandu-se capacitatea de manevrare si vor aparea urme de uzura in scurt timp.

  • Anvelopele “all-season”: sunt concepute pentru a acoperi necesitatile de condus in timpul ambelor categorii de sezoane, insa specialistii recomanda utilizarea seturilor concepute special pentru fiecare sezon. Seturile de anvelope all-season reprezinta o solutie care imbina caracteristicile ambelor perioade de condus, insa cele create pentru vara si iarna detin proprietati si caracteristici pe care soferii se pot baza mai mult, atunci cand este vorba de temperaturi extrem de ridicate, extrem de joase, precipitatii abundente si alte conditii meteo problematice pentru activitatea de condus.

Meniul usor de utilizat al site-urilor de profil le permite utilizatorilor sa acceseze rapid, simplu si clar ofertele de accesorii si anvelope, dispuse in categorii, conform marcilor si modelelor de masini pe care le utilizeaza clientii. In cadrul acestei categorii, acestia pot identifica accesoriile si articolele conexe rotilor, pe care le pot achizitiona fie pentru a-si intregi colectia de accesorii care le infrumuseteaza masinile, fie pentru asigurarea unui mecanism complet al rotilor, rezultand intr-o experienta sigura de calatorie, pentru toti beneficiarii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.