Influenta vremii asupra cauciucurilor

Este prima dimineata racoroasa de toamna, te urci in masina si dintr-odata se aprinde beculetul din bord care iti spune sa verifici presiunea anvelopelor. Probabil ca te intrebi de ce.

Cauciucuri vara

Vremea joaca un rol foarte important asupra presiunii anvelopelor. Temperaturile ridicate pot face anvelopele sa se umfle prea tare, in timp ce iarna ele pierd din presiune, pana la un nivel destul de periculos. Multe dintre masinile noi au un monitor de presiune in avelope, construit pentru fiecare roata, care masoara in mod constant cat de umflata este.

O abatere de la presiunea ideala, recomandata de producatori, va determina sistemul de monitorizare a presiunii sa se activeze si sa te atentioneze. Majoritatea monitoarelor de presiune insa masoara cand anvelopele pierd din presiune si nu ca se umfla mai tare.

Deci cum afecteaza vremea anvelopele? Cele mai multe cauciucuri sunt umflate cu aer, desi unii producatori folosesc acum si azot, deoarece moleculele de azot sunt mai mari decat moleculele de oxigen. Exista o relatie de baza intre modificarea temperaturii si a presiunii. Atunci cand temperatura de afara se schimba, modifica presiunea din interiorul pneului. In toamna, vremea rece va scadea in mod semnificativ presiunea caucicurilor. In cazul in care presiunea a fost stabilita ultima oara in timpul lunilor fierbinti de vara, primul val de frig major va determina aerul din interior sa se contracte, pornind astfel alarma monitorului de presiune din bord. In plus, masinile care stau afara toata noaptea vor fi afectate si mai mult de vremea rece, decat cele pastrate in garaj. Pentru a va putea proteja cauciucurile, va recomandam sa le verificati presiunea lunar, in cursul diminetii, cand anvelopele sunt reci. In acest timp, asigurati-va ca toate penurile sunt la nivelul indicat in manual. Pe masura ce conduci masina, frecarea va determina anvelopele sa se incalzeasca si sa le creasca presiunea.

In cazul in care presiunea prea mare sau prea mica va va strica pneurile, atunci va veni momentul sa le schimbati. Atentie insa sa alegeti cauciucuri vara sau anvelope iarna, in functie de anotimp. Folosirea unei anvelope gresite o va face sa se deterioreze mai repede, iar siguranta la drum va fi scazuta. Pe www.anvelopearagrup.ro veti gasi cauciucuri pentru toate anotimpurile si toate masinile, la cele mai bune preturi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.