Caracteristicile jantelor de otel vs. aliaj

Aliaj sau otel, care este materialul preferat? Ambele tipuri de materiale folosite la fabricarea jantelor auto au avantaje si dezavantaje. In general, daca puneti pret pe estetica si performanta, veti alege aliajul, iar daca vreti jante durabile si ieftine, veti alege otelul.

Jantele din aliaj sunt un standard pentru majoritatea masinilor deoarece ofera atat avantaje cosmetice, cat si performante. Spre deosebire de jantele de otel, aliajul de aluminiu poate fi turnat si lucrat in mai multe modele, oferind masinilor un aspect mult mai individual si personalizat. Aluminiul este mult mai usor decat otelul, fiind mai agil facilitand vitezele mari. In general, este mai distractiv condusul unei masini cu jante usoare din aliaj.

Cu toate acestea, dezabantajul este ca aliajul se indoaie mai usor decat otelul. Gradul in care o janta din aliaj este pliabila sau fragila depinde foarte mult de cantitatea de nichel adaugata aluminiului. Mai mult nichel are tendinta de a face aliajul mai fragil, ceea ce inseamna o janta usoara si moale.

Jantele din otel sunt mai grele decat cele din aliaj, ceea ce suplimenteaza greutatea masinii, de aici rezultand atenuarea acceleratiei. Evident, acest lucru poate fi nedorit in timpul verii, insa iarna efectul poate fi un avantaj fizic si psihologic semnificativ. Rotile mai grele vor face ca anvelopele sa sa intepeneasca in zapada, iar acceleratia si agilitatea fiind scazute vor creste aderenta, ceea ce duce la o mai mare siguranta pe sosea.

Jantele din otel sunt semnificativ mai puternice decat cele din aliaj, dar si cu 75-80% mai ieftine decat jantele din aliaj, ceea ce le face sa fie o investitie eficienta pentru majoritatea soferilor. Aliajul reprezinta alegerea celor care pun pret pe imagine, pe cand otelul este, in general, mai bun pentru soferii practici.

Anvelope second hand | cauciucauto.ro

Pe site-ul http://cauciucauto.ro/ veti gasi, pe langa anvelope second hand si jante noi si sh din aliaj aluminiu – nichel sau otel. Pretul pentru anvelopele de vara second hand, de iarna, jante si alte servicii de vulcanizare, service roti sau hotel pentru anvelope sunt corecte si acceptabile avand in vedere calitatea ridicata a produselor si serviciilor. Nu mai stati pe ganduri si investiti in calitatea singurelor componente ale masinii care intra in contact cu solul!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.