Istoria Renault

jante aliaj

Anvelope ieftine

Ca si majoritatea celorlalti mari producatori auto de astazi, precum Ford si Fiat, si Renault Corporation a fost creata la initiativa si geniul unui singur om, Louis Renault.

Louis s-a nascut in februarie 1877 si a fost cel mai mic dintre cei cinci copii. Tatal sau a facut avere din comertul cu tesaturi si nasturi, iar mama sa era fiica unui negustor bogat. Louis Renault a avut o pasiune pentru mecanica si tehnici noi de la o varsta frageda, ceea ce l-a determinat sa isi neglijeze studiile si sa petreaca cea mai mare parte a timpului sau in atelierul in care Leon Serpollet construia masinile de curse cu aburi.

Dupa serviciul militar, Louis a transformat ciclul De Dion-Bouon intr-o masina mica cu 4 roti, echipata cu inventiile sale: un propulsor care includea o cutie cu 3 viteze si marsalier, inventie pe care a brevetat-o in 1899. Aceasta masina mica avea sa fie denumita in curand Renault Type A. Ea a fost inspiratia de care Louis avea nevoie pentru a deveni un producator auto, dar si pariul castigat cu prietenii sai, cum ca ar putea sa urce panta de pe strada Lepic din Montmartre. Dupa toate acestea, a primit 12 comenzi de masini.

In 1905, Renault a trecut de la un producator auto de nisa la a fi un producator de masa, avand o comanda de 250 de taxiuri.  In doar 2 ani de zile, Renault avea peste 1500 de taxiuri pe strazile din Paris si deja incepuse sa exporte si la Londra, New York sau Buenos Aires.

Pe langa fiabilitatea masinilor, acestea erau si sunt inca preferate de foarte multi datorita costurilor mici de intretinere, avand inclusiv anvelope ieftine si jante aliaj rezistente, asa cum recomanda specialistii de la www.anvelopaieftina.ro.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.