Pregatirea masinii pentru a face fata conditiilor de trafic

In timpul iernii, mai mult decat in alte perioade ale anului, este important sa va concentrati asupra conducerii defensive, pentru a va proteja si a va mentine familia in siguranta. Conducerea in conditii de siguranta va ajuta, de asemenea, sa reduceti la minimum uzura vehiculului.

Mentinerea autovehiculului in conditii de siguranta in timpul iernii va asigura ca masina este pregatita in mod corespunzator pentru a face fata conditiilor cu care va puteti confrunta. Iata cateva etape pentru pregatirea vehiculului si pentru a fi in siguranta in timpul lunilor de iarna.

  1. Asigurati-va ca aveti uleiul potrivit pentru masina. Verificati manualul de utilizare al uleiului, potrivit pentru vehiculul vostru, dar, in general, uleiul de tipul 5W30 functioneaza mai bine in conditii de vreme rece decat 10W30 sau 10W40 care este mai gros. Cu cat uleiul este mai subtire, acesta circula mai usor si lubrifiaza mai bine motorul.
  2. Asigurati-va ca bateria este in stare buna. Ultimul lucru de care aveti nevoie este sa ramaneti blocat si sa nu puteti porni masina. Asigurati-va ca conexiunile acumulatorului sunt lipsite de coroziune si daca bateria este mai veche de 3 ani, luati in considerare posibilitatea inlocuirii acesteia.
  3. Verificati presiunea in anvelope. Datorita aerului mai rece, presiunea in anvelope tinde sa scada putin in timpul iernii. Pastrarea anvelopei la presiunea recomandata de producator face ca masina sa fie mai usor de manevrat si chiar sa economisiti bani prin imbunatatirea consumului de combustibil.
  4. Asigurati-va ca stergatoarele de parbriz sunt in stare buna. Stergatoarele de parbriz defecte va pot afecta in mod semnificativ capacitatea de a vedea in conditii de ploaie sau ninsoare. Daca stergatoarele sunt indoite, rasucite sau pur si simplu nu sterg parbrizul in mod adecvat, inlocuiti-le.
  5. Luati in considerare pneurile de zapada. Anvelopele de zapada au caneluri mai profunde, oferind o tractiune mult mai buna, ceea ce le face capabile sa stopeze masina cu 40% mai rapid decat anvelopele de vara. In plus, anvelopele de zapada sunt fabricate dintr-un tip diferit de cauciuc care le permite sa isi mentina flexibilitatea chiar si in conditii foarte reci.
  6. Asigurati-va ca amestecul antigel este corect. Avand mai putin de 50% antigel, motorul poate fi vulnerabil la inghet.
  7. Pastrati rezervorul dec combustibil cat mai plin posibil. Nu numai ca acest lucru va impiedica sa terminati combustibilul, dar, de asemenea, scade sansa ca conductele de gaz sa inghete datorita vaporilor de apa si a condensului in conditii foarte reci.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.