Informatii utile despre inspectie tehnica periodica in Bucuresti

La un anumit interval de timp, fiecare masina inregistrata pe teritoriul Romaniei trebuie sa treaca printr-o evaluare astfel incat sa indeplineasca normele de siguranta in trafic. Soferii care sunt in cautarea unor statii pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice in Bucuresti ar trebui sa isi indrepte atentia doar spre unitati autorizate RAR, cum este de exemplu AlfaITP.

Cele mai frecvente intrebari

  • Care sunt documentele necesare?

Soferii trebuie sa aiba asupra lor certificatul de inmatriculare al masinii, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie. In cazul in care masina este cumparata in leasing sau inregistrata pe o societate comerciala, soferul trebuie sa prezinte copia cartii de identitate a autovehiculului cu stampila in original.

  • Ce inseamna ITP?

ITP-ul este o evaluare completa a masinii ce include documente de identificare, starea motorului, franele, directia, luminile, anvelopele, emisiile poluante, aspectul exterior. Este important ca masina sa nu prezinte nicio defectiune tehnica, in caz contrar nu primeste ok-ul pentru libera circulatie.

  • Care sunt preturile practicate?

Fiecare statie ITP are propriile tarife. Conform AlfaITP.ro, pentru un autoturism soferii platesc 120 lei, in timp ce, pentru o autorulata, spre exemplu, tariful este de 250 lei. Preturile practicate de Alfa Motors ITP sunt mai mult decat accesibile, serviciile fiind de o calitate superioara.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | AlfaITP.ro

AlfaITP.ro

 

  • Cat trebuie realizat ITP-ul?

In mod normal, masinile de uz personal si comercial trebuie sa fie verificate la fiecare 1-2 ani, in vreme ce masinile folosite pentru taximetrie sau scoala de soferi trebuie evaluate la 6 luni. Masinile noi au ITP-ul valabil pe o perioada de 2 ani.

  • Se poate circula cu ITP-ul experiat?

Categoric nu. In cazul unui control intreprins de politia rutiera, amenzile sunt destul de usturatoare. Mai mult decat atat, soferii raman si fara certificatul de inmatriculare al masinii, astfel ca sunt obligati sa efectueze ITP-ul doar in anumite unitati RAR.

  • Cum trebuie sa arate masina pentru realizarea ITP-ului?

Este important ca masina sa fie curata, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile care vor fi controlate. De asemenea, anvelopele trebuie umflate la presiunea nominala.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.