Top 5 masini bune pentru soferii incepatori

 

Viitorii soferi sunt de multe ori motivati in perioada examenului de ideea de a conduce masina mult visata. Odata permisul obtinut, lucrurile se schimba. Ramasi singuri la volan, fara instructor sau alti insotitori, soferii incepatori ajung de multe ori sa faca greseli costisitoare. Din acest motiv recomandarea www.ODAT.ro este ca soferii care abia au obtinut permisul sa inceapa prin a cauta masini la preturi accesibile, cu optiuni de siguranta potrivite pentru perioada de acomodare cu traficul.

Topul celor mai bune masini pentru incepatori realizat de www.ODAT.ro ia in considerare mai multe aspecte importante: pretul, dotarile de siguranta, usurinta de conducere. Astfel, urmatoarele 5 masini sunt considerate cele mai potrivite pentru soferii care abia au obtinut carnetul:

1. Ford Fiesta

Ford Fiesta se afla pe lista pentru rezultatele sale la testele NCPA, respectiv 4 din 5 stele. Ford Fiesta exceleaza in primul rand in ceea ce priveste protectia pasagerilor adulti ceea ce face din aceasta masina una ideala pentru soferii incepatori. Ford Fiesta hatchback subcompact se conduce usor atat in oras cat si la drum lung.

2. Ford Focus

Lista continua tot cu un Ford, de data aceasta Ford Focus. A doua generatie a acestei masini este considerata de critici ceva mai slaba decat prima, insa Ford Focus ramane o masina cat se poate de sigura pentru soferii incepatori inca nesiguri pe propriile abilitati – 5 din 5 stele la testele NCAP. Ford Focus este una dintre masinile din aceasta lista care sunt destul de compacte pentru a fi conduse in oras, dar si destul de spatioase pentru o familie.

3. Mini Hatch

Mini Hatch este o masina care capata rapid popularitate, o masina plina de personalitate, gandita special pentru mediul urban. Dimensiunile Mini-ului Hatch fac parcarea in oras o joaca, iar in trafic aceasta masina se strecoara usor si lasa loc de manevra. Spatiul in interior este un dezavantaj, insa este suficient pentru 2 pasageri. www.ODAT.ro recomanda aceasta masina pentru incepatori in primul rand pe criteriul sigurantei, 5 din 5 stele la testele NCAP 2007.

4. Volkswagen Golf 5

Volkswagen este una dintre masinile aflate in topul preferintelor romanilor. Masinile uzinei germane sunt fiabile, accesibile ca pret si usor de condus. Din aceleasi motive, Volkswagen sunt si printre cele mai recomandate masini pentru soferii incepatori. Golf 5, cotat cu 5 din 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti si 4 din 5 stele pentru protectia copiilor la testele NCAP, este considerat unul dintre cele mai populare hatchback-uri compacte la nivel global.

5. Volkswagen Polo

O masina care se bucura de un succes imens nu doar la nivel de tara, ci la nivelul intregului continent, Volkswagen Polo este, poate, masina perfecta pentru soferii incepatori. Un subcompact care reuseste sa le impace pe toate – confort, spatiu in habitaclu, usurinta de condus, Polo este cotat excelent si in ceea ce priveste siguranta, cu 5 din 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti.

Toate aceste masini sunt disponibile pe piata second hand la preturi de sub 6000 de euro, fiind considerate accesibile inclusiv pentru o prima masina. Exista si optiuni mai ieftine, insa asa cum soferilor incepatori nu li se recomanda conducerea unei masini prea puternice sau prea scumpe, nici masinile prea vechi nu sunt recomandate. O masina veche, fara dotari corespunzatoare de siguranta poate reprezenta un pericol atat pentru soferii incepatori, pentru pasageri, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.