Tu stii la cat timp este recomandata verificarea amortizoarelor?

Verificarea amortizoarelor este una din principalele griji pe care trebuie sa le aiba un conducator auto. Amortizoarele sunt piese care se uzeaza foarte repede si au ca si principal rol siguranta autoturismului. Pentru ca autoturismul sa functioneze in parametri corespunzatori, acestea trebuie inlocuite ori de cate ori este necesar. In vederea inlocuirii, este necesara si efectuarea verificarii amortizoarelor si proprietarii trebuie sa ia in calcul dotarea originala a autoturismului, cumparand si montand numai piesele care sunt echivalente ca si caracteristici si greutate.

Cel mai adesea amortizoarele din aluminiu sunt recomandate pentru ca sunt componente usoare si ajuta la scaderea greutatii generale a autoturismelor, ceea ce duce si la un consum de combustibil redus. In plus, amortizoarele din aluminiu sunt la fel de durabile ca si cele din otel.

Verificarea amortizoarelor si inlocuirea periodica a acestora sunt actiuni cruciale pentru siguranta conducatorilor auto si a celorlalti participanti la trafic

Specialistii recomanda proprietarilor masinilor sa isi verifice amortizoarele in mod regulat, in principiu la fiecare 80000 de km, dupa 5-6 ani vechime, dupa care la fiecare 20000 de km. Amortizoarele uzate sau defecte sunt principalele cauze ale riscului producerii de accidente.

Estimarile facute de specialisti si de cercetatorii in domeniu denota faptul ca foarte multi conducatori auto circula pe strazi cu amortizoare necorespunzatoare sau defecte, uzate, iar principalul efect este uzura in mod inegal a componentelor si a componentelor de suspensie. In cazul inlocuirii amortizoarelor, se recomanda schimbarea ambelor amortizoare pe o axa.

De asemenea, este de preferat ca aceste componente sa fie de calitate OE, sa fie de aceeasi greutate si material ca si cele inscrise in cartea tehnica, produsele din aluminiu fiind cele mai cautate la acest moment, lucru care asigura configuratia originala a autoturismului si pastreaza si avantajele privind greutatea.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.