Cumpararea unei masini noi nu trebuie sa fie un lucru complicat

Odata ce ati stabilit de ceea ce aveti nevoie la o masina – si orice alte criterii, cum ar fi aspectul sau marca – este timpul sa incepeti sa cercetati cele mai potrivite modele disponibile in gama de preturi. Un prim pas bun este acela de a citi recenziile despre masini. Puteti sa le filtrati in functie de pretul de pornire, de marca si de tot felul de caracteristici, de la stilul caroseriei la numarul de usi. Sau, daca credeti ca stiti ce tip de masina doriti – cum ar fi o masina mica, 4×4 / SUV sau o limuzina – va recomandam sa treceti direct la listele scurte cu cele mai bune masini din fiecare clasa.

Pentru a va ajuta sa intelegeti ce sa cautati la fiecare tip de masina, tineti cont de sfaturile de cumparare pentru clasele de masini cele mai populare.

Daca va place o masina de la o anumita marca si doriti sa aflati mai multe despre ceea ce are de oferit, atat in ceea ce priveste gama de masini, cat si fiabilitatea si satisfactia marcii, aruncati o privire la ghizii de marca.

Cele mai multe dintre comentariile despre masini, in special cele ale modelelor populare, includ date unice de fiabilitate. Puteti compila o lista scurta a masinilor de care sunteti interesati cel mai mult si puteti sa contactati dealerii locali pentru a le rezerva in anumite unitati de testare. Unele marci ofera unitati de testare cu o durata de 24 de ore sau la sfarsit de saptamana. O masina care arata bine pe hartie nu va fi adecvata daca nu puteti intra sau iesi cu usurinta in sau din ea sau nu va place cum va simtiti cand conduceti.

Inainte de a incepe testul de conducere, totusi, nu uitati sa luati in considerare deprecierea – aceasta este locul in care valoarea unei masini scade, pe masura ce devine mai veche, ceea ce este de obicei inevitabil. In termeni simpli, cu cat tineti mai mult o masina, cu atat va fi mai putin vandabila iar unele masini se vor deprecia mult mai repede decat altele. Deprecierea reprezinta un cost major atunci cand cumparati masini noi – la oricare dintre masinile pe care le alegeti, este posibil ca deprecierea sa reprezinte mai mult de jumatate din costurile de functionare in primii trei ani – dar este irelevant daca pastrati masina pana cand aceasta va imbatrani definitiv.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.