Ce trebuie sa faci cand inchiriezi o masina

Inchirierea unei masini: verificati vehiculul

Inainte de a ajunge la volanul unei masini de inchiriat, este important sa verificati starea vehiculului (interior si exterior) in prezenta unui reprezentant al firmei de inchirieiri. Daca va confruntati cu probleme, va rugam sa le raportati in contractul de inchiriere, pentru ca atunci cand returnati vehiculul, firma de la care inchiriati va poate cere sa platiti pentru daune de care nu sunteti responsabili. In sfarsit, trebuie sa stiti ca kilometrajul de pornire trebuie sa fie identic cu cel mentionat in contract.

Rent a car: putem pleca in strainatate?

Puteti utiliza inchirierea de masini in strainatate, chiar daca aceasta autorizatie nu se aplica tuturor tarilor. Intrebati-va firma in prealabil, deoarece daca nu respectati regulile, asigurarea vehiculului nu va fi valabila.

Inchirierea unei masini: conditii de returnare, inventar

Cand inchiriati o masina, rezervorul sau este plin si trebuie sa il alimentati inainte de a o returna. In caz contrar, agentia de inchiriere se va ocupa de aceasta, dar va aplica propriile preturi, care sunt mai mari, bineinteles. O alta posibilitate va este oferita: plata in avans a intregului rezervor la o rata preferentiala. Intoarceti intotdeauna masina in momentul convenit cu agentia deoarece, in caz de intarziere, va va percepe o jumatate de zi sau chiar o zi in plus.

Optiuni de inchiriere auto

Daca calatoria dvs. nu este prea lunga, alegeti formula “kilometraj limitat” pentru ca va veti bucura de o rata mai buna. Puteti solicita si accesorii (scaun pentru copii, cooler, GPS portabil), dar acestea sunt adesea foarte scumpe.

Un vehicul nu este neaparat un element doar pentru cheltuieli: el poate deveni, de asemenea, o sursa de venit pentru proprietarul sau, prin inchirierea de masini intre persoane fizice. Aceasta noua practica este facuta posibila de catre site-uri web specializate care permit satisfacerea ofertei si cererii, precum si organizarea si facilitarea serviciului, oferind de exemplu o asigurare auto specifica.

Site-uri de specializare pentru inchirierea de masini intre persoane

Este posibil sa inchiriati o masina privata pe site-uri web specializate. Este un fel de intermediar care conecteaza proprietarii si chiriasii ajutand la realizarea tranzactiilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.