Inchiriere masina in Europa

O masina ofera libertate si comoditate atunci cand oamenii calatoresc in Europa. Ei pot calatori in ritmul propriu, sa se opreasca frecvent pentru a viziona obiective turistice si pot ajunge in locuri dificil de accesat cu transportul in comun. Cu toate acestea, exista cateva lucruri de stiut despre inchirierea unei masini in Europa. Cunoasterea acestor diferente in avans poate duce la o economie de bani si un stres in minus in ceea ce priveste organizarea calatoriei.

Cele mai bune aspecte de cunoscut pentru inchiriere masina in Europa

Conform turistilor, cele mai importante companii de inchirieri auto din Europa sunt Avis, Hertz, Budget, Europcar si Sixt. Masina trebuie intotdeauna rezervata in avans, iar preturile trebuie verificate la fiecare companie, alegand ulterior cea mai buna oferta. Oamenii trebuie sa tina cont ca au nevoie de timp suplimentar pentru a cerceta tarifele tuturor agentiilor, deoarece preturile difera foarte mult in functie de promotii, cerere si oferta – aceasta munca in plus merita, deoarece vor economisi bani.

Exista anumiti factori care influenteaza pretul masinii de inchiriat, precum perioada de inchiriere si tipul vehiculului. De altfel, pot exista factori de care clientii nu sunt constienti.

Vehiculele manuale sunt mult mai frecvente in Europa decat sunt vehiculele automate. Clientii pot alege o masina automata, dar tarifele sunt cu aproximativ 50% mai mari decat ale unei masini manuale. Pretul de inchiriere masina in Europa poate fi diferit si in functie de locatia de preluare si returnare a autoturismului. Anumiti turisti prefera sa preia masina dintr-o locatie si sa o predea in alta, pentru confort si economisirea timpului. Spre exemplu, in cazul unei calatorii in Sudul Frantei, masina poate fi preluata din Nisa, calatorind prin Riviera Franceza si Proventa, urmand ca predarea sa se faca in Avignon. Acest lucru are drept avantaj economisirea timpului, insa dezavantajul poate aparea in ceea ce priveste aspectul financiar. In special daca masina este ridicata dintr-o tara diferita, taxele sunt cu atat mai mari.

Este foarte important ca soferul care inchiriaza masina sa detina un permis de conducere international. Atunci cand inchiriaza masina, el trebuie sa ofere numarul rezervarii, permisul de conducere, pasaportul si cardul de credit.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.