Informatii utile inchirieri auto

Multe firme de inchirieri auto solicita un card de credit ca si garantie pentru masina inchiriata. In cazul in care apar probleme cu masina este posibil ca de pe acest card sa fie blocate sume iar daca sunteti la distanta este destul de complicat sa conestati daunele care apar ulterior plecarii dumneavoastra. Faceti poze la predarea masinii si verificati masina la final alaturi de un reprezentant al companiei care sa faca un proces verbal de predare primire in care sa sublinieze starea masinii.

Daca veti conduce in alte tari aveti grija sa respectati toate normele de conducere din respectivul lor pentru a evita amenzile. In cazul unui accident veti suporta toate daunele care nu sunt incluse in asigurare. Daca primiti amenda va trebui sa o platiti.

Termeni pe care trebuie sa ii cunoasteti:

CDW (asigurare de daune, similara cu RCA): Aceasta optiune va permite sa aveti mai putin de platit in caz de incident. La cele mai multe firme de inchirieri auto din strainatate asigurarea partiala se plateste la o rata de 3 € pe zi, intr-o limita de 1200 € pe perioada de inchiriere. Exista, de asemenea, un super CDW, adica stergerea totala a daunelor care are un cost specific fiecarei agentii de inchirieri auto.

Depozit: in general depus ca o amprenta de card de credit, acest depozit permite locatorului sa se protejeze impotriva rau platnicilor si se asigura astfel si returnarea masinii.

Taxa de abandon: costurile de repatriere a vehiculului in statia sa initiala daca lasati masina in alt loc decat cel stabilit cu agentia. Acestea costuri pot fi ocolite daca alegeti compania potrivita.

Dauna: suma maxima care ramane responsabilitatea dvs. in caz de accident sau de furt al vehiculului. Poate fi „totala” sau „redusa” daca ati subscris optiunea corespunzatoare.

Asigurarea personala impotriva accidentelor (PAI): asigurarea care acopera vatamarea corporala a soferului si a pasagerilor sai, pana la un maxim garantat.

Asigurari de accidente personale superioare (SPAI): aceasta asigurare extinde acoperirea persoanelor fizice la efectele personale, la bagaje si la transport si la cheltuielile de cazare legate de calatorii.

Retineti ca acestia sunt termeni folositi in general in momentul in care inchirierea are loc in afara Romaniei si este important sa cunoasteti toate detaliile.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.