Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina pentru prima data

Desi procesul de inchiriere a unei masini a devenit atat de des intalnit, exista anumite lucruri importante pe care trebuie sa le cunoasteti. Este bine de stiut ca puteti anula oricand inchirierea unei masini, fara a plati nimic. Exista numeroase companii care permit acest lucru, fiind asemeni unei rezervari la hotel, pe care ulterior o anulati. Acest lucru va permite ca dupa ce rezervati o masina, sa continuati cautarile pana cand gasiti ceva mai iefitin. Nu se aplica, insa, in cazul in care platiti in avans. In aceste situatii, sansele ca banii sa va fie restituiti, sunt slabe.

Asigurati-va ca ati verificat masina inainte sa plecati in vacanta.

Chiar daca se presupune ca totul ar trebui sa fie in regula, sa aruncati o privire asupra acesteia si a ceea ce va ofera, nu strica niciodata. Nu v-ati dori sa fiti responsabili pentru zgarieturile de pe exteriorul masinii, aparute din vina persoanei care a inchiriat inaintea voastra. Verificati daca toate functiile sunt in regula, cum ar fi aerul conditionat, farurile, frana de mana, stergatoarele. De asemenea, este necesar ca masina sa va fie oferita cu rezervorul plin, verificati acest lucru inainte sa utilizati masina. De altfel, voi o veti restitui la fel. Ce puteti face, pentru orice eventualitate, este sa pastrati bonul primit in urma alimentarii rezervorului. In cazul in care restituitii masina fara a o alimenta inainte, veti plati o suma de bani in plus.

Aduceti masina inapoi la timp, pentru a va scuti de plati in plus. Anumite companii accepta o mica intarziere, de pana la o ora sau doua, in urma unui apel telefonic in care sunt anuntati de acest lucru, insa altele nu accepta sub nicio forma, urmand a fi nevoiti sa platiti o zi in plus pentru o intarziere.

Ar fi pacat sa realizati, ajunsi la agentia de inchirieri, ca ati uitat permisul de conducere si cardul de credit pe baza caruia veti inchiria masina, acasa. Majoritatea agentiilor cer o garantie, deci este important sa aveti un card valid cu voi.

Alegeti o masina potrivita pentru drumul pe care o sa-l parcurgeti, dar si in functie de destinatie. In felul acesta, veti preveni accidentele nedorite asupra autovehiculului si va veti scuti de plati in plus.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.