Verifica sistemul de franare al masinii! Iti poate salva viata!

Din ce in ce mai multe accidente au loc zilnic pe soselele din tara dar si din intreaga lume. Multe dintre accidente se datoreaza neatentiei, vitezei excesive, dar sunt si accidente ce pot fi prevenite prin simpla verificare a sistemului de franare de exemplu. Franele conteaza foarte mult in prevenirea unui accident si nu trebuie subestimate ci verificate periodic. Fie ca merg sau nu cu masina foarte des, franele pot fi deteriorate de factori diversi iar la un drum mai lung acest lucru se va dovedi realmente periculos.

Sistemul de franare al masinii trebuie sa fie perfect pentru ca astfel soferul poate evita orice fel de pericole, fie ca este vorba de o bicicleta, o caruta sau o alta masina. Inainte de a porni la drum, soferii trebuie sa verifice nivelul lichidului de frana, care este semi-transparent si are gradatia minim si maxim. Daca depaseste gradatia maxim, trebuie extras afara cu o seringa. Daca insa este sub nivelul minim, trebuie completat cu acelasi lichid de frana din instalatie.

Frana de mana este un mecanism de siguranta suplimentar, fiind actionata pe cabluri si aplicand presiune asupra tamburilor de pe puntea spate. Autoturismul are un sistem de frana de mana ce poate fi reglat pentru a asigura functionarea optima in orice moment. Se vor verifica si discurile de frana care nu trebuie sa fie chiar perfect curate, pot prezenta chiar si un strat subtire de rugina dupa o sedere mai lunga in parcare, insa necesita protejate.

Placutele de frana sunt cel mai utilizat element al sistemului de franare, reducand viteza discului de frana in functie de dorinta si necesitatile soferului. Cum isi da insa seama proprietarul masinii ca are o problema la sistemul de franare? Masina va scartai in mers, va trage stanga sau dreapta, volanul vibreaza la franare sau janta este prea fierbinte. De asemenea, este posibil ca martorul ABS sa stea aprins, martorul placute sa stea aprins in permanenta si exista pete pe asfalt in spatele rotilor care provin de la lichidul sistemului de franare sau amortizoare. Este destul de simplu pentru soferi sa isi dea seama ca au o problema la sistemul de franare. Si mai simplu este sa ia masuri in acest sens si sa duca masina intr-un service.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.