Stilul de condus ecologic – ce presupune si care sunt cele mai importante criterii

Desi oamenilor nu prea le mai pasa de natura si iau, de cele mai multe ori, decizii gresite in privinta conducerii autoturismului propriu sau a reciclarii ambalaje, poluarea este o chestiune foarte importanta si intens discutata, care duce la incalzirea globala si la daune semnificative asupra mediului in diferite colturi ale lumii.

Pentru ca masina sa fie un pic mai verde, adica mai prietenoasa cu mediul inconjurator, pentru ca soferii sa adopte un stil de condus mai ecologic, este necesar ca acestia sa tina cont de unele sfaturi importante.

Ce inseamna stil de condus ecologic si care sunt criteriile de care trebuie sa tina cont conducatorii auto

In primul rand, stilul de condus ecologic presupune achizitionarea unui autoturism numai dupa o verificare atenta a cantitatii de dioxid de carbon emise. De asemenea, conducatorii auto ar trebui sa tina cont si de planificarea cu atentie a calatoriei, sa achizitioneze o harta cu locurile pe care intentioneaza sa le viziteze si cum sa ajunga la ele mai usor. Un sistem GPS se va dovedi o alegere cat se poate de „ecologica” pentru stilul de conducere. Planificarea calatoriei este o solutie eco ce ajuta la economisirea de timp si de carburant.

Un alt lucru de care trebuie sa tina cont conducatorii auto este verificarea periodica a presiunii din anvelope. Aceasta optiune are legatura cu stilul de condus ecologic, deoarece suprapresiunea in anvelope conduce, in timp, la o uzura rapida a partii centrale a benzii de rulare, in timp ce subpresiunea cauzeaza flexiuni in exces si diminueaza semnificativ capacitatea de franare. Conducatorul auto va resimti un disconfort pe toata durata calatoriei.

Un stil de condus ecologic va presupune si reducerea sarcinilor si evitarea folosirii barelor transversale. Se va tine cont de faptul ca orice greutate suplimentara creste consumul de carburant. O regula de care trebuie sa tina cont conducatorii auto este evitarea incalzirii motorului inainte de a pleca, dar si folosirea aerului conditionat numai daca este necesar. Un stil de condus ecologic presupune si o accelerare usoara, mentinerea unei viteze constante, folosirea franei de motor, reducerea emisiilor de CO2 si evitarea lasarii motorului la relanti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.