Masinile electrice – viitorul mijloacelor de transport din intreaga lume

Din ce in ce mai multi conducatori auto iau in calcul achizitionarea unei masini cu motor electric. Acestea intra puternic pe piata din intreaga lume si incearca sa le inlocuiasca pe cele pe motorina, pe benzina sau pe gaz. Masinile electrice au un grad de poluare redus, sunt mai usor de intretinut si mult mai sigure. Din pacate, nivelul redus de autonomie si infrastructura defectuoasa pentru incarcarea bateriilor, ca si pretul mult prea ridicat al acestor autovehicule reprezinta principalele dezavantaje pentru care majoritatea conducatorilor auto prefera in continuare varianta clasica a autoturismelor.

Avantajele masinii electrice

Masinile electrice au un grad de poluare al motorului mult mai mic, comparativ cu cel al motoarelor termice. De asemenea, in timp de motoarele termice se folosesc de trenul de rulare pentru adaptarea si transmiterea puterii dezvoltate de motor catre roti, motoarele electrice nu mai au nevoie de acesta si folosesc componente diferite. Multe componente in miscare pot fi eliminate folosind motoarele electrice.

La o privire in ansamblu, eficienta motoarelor electrice poate fi de 90% in comparatie cu cele termice, alimentate cu benzina, cu motorina sau cu gaz, iar acest aspect se datoreaza faptului ca motoarele termice produc energie, folosita la propulsia masinii, si caldura, in timp ce motoarele electrice nu au nevoie de aceasta energie termica, iar pierderile sunt mult mai mici.

Acceleratia masinilor electrice poate avea aceleasi valori cu cele mai rapide masini de serie sau de viteza, iar intretinerea acestora este mult mai ieftina si mai usoara, masinile electrce fiind un concept nou pe piata larga de consum. In cazul unui accident rutier nefericit, masinile electrice se vor comporta diferit, iar riscul incendiului datorat aprinderii carburantului si al conductelor aflate in zona cu temperaturi ridicate este extrem de scazut, practic inexistent.

Autoturismele cu motoare electrice au, din pacate, si dezavantaje. Acestea au o autonomie scazuta, comparativ cu autoturismele clasice, se alimenteaza cu energie electrica, incarcarea dureaza destul de mult, iar durata de viata a acumulatorilor, in functie de modul de incarcare si descarcare, poate varia intre 5 si 15 ani.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.