Anvelope adecvate pentru perioada iernii

Care e diferenta considerabila dintre niste anvelope normale si unele adaptate perfect perioadei de iarna? De ce este complet necesar sa investim sume consistente pentru a achizitiona un nou set de anvelope speciale pentru vremea rea? Site-ul cauciucauto.ro va ofera raspunsuri la cateva dintre intrebari si explica in detaliu de ce anvelopele de iarna au multe avantaje in sezonul rece.

Anvelope de iarna

Anvelopele de iarna sunt consiliate pentru sezonul rece in primul rand, si nu neaparat obligatorii din cauza zapezii.

Cand temperatura exterioara coboara sub 7 grade, este foarte important sa avem anvelope de iarna. Totul consta in alta compozitie fata de anvelopele de vara sau mixte caci cand frigul se instaleaza, o anvelopa normala se intareste si nu mai are aceeasi buna aderenta. Mai precis, au loc schimbari la nivelul distantei de franare, si aceaasta se poate chiar dubla in caz de urgenta, deci mai ales cand se franeaza pe vreme rece cu anvelopele inadecvate. Situatia conduce la un risc crescut de accidente, dar si la uzarea prematura a placutelor de frana, care determina un risc de pierdere a stabilitatii,

Un cauciuc special conceput pentru frig ,prin textura sa mai moale, se comporta pe timp de iarna asa cum se comporta o anvelopa de vara la 30 de grade. Aderenta este maxima, franrea buna. In acelasi timp acestea sunt varianta cea mai adecvata pentru zapada de pe drum .Crampoanele mai mari sunt destinate unei aderente crescute pe zapada. La majoritatea anvelopelor de iarna aranjarea este aleatorie la zbaturi,cu scopul de a sapa in zapada.In cazul in care acestea ar fi uniforme, roata s-ar ingropa singura. Deci la aderenta pe frig mai adaugam si aderenta mai buna pe zapada. De asemenea consistenta mai moale a anvelopelor de iarna dar si profilul agresiv al acestora lucreaza bine si atunci cand intampinam gheata sau polei. Materialul mai moale se va mula in mod adecvat pe suprafata de gheata, iar crampoanele proeminente o sparg mai usor, ajungand astfel la asfalt. Daca gheata este intr-adevar groasa, niste anvelope de iarna vor calca pe aceasta mult mai bine. Pentru a achizitona cauciucuri noi pentru perioada rece, sau chiar versiuni second hand, cauciucauto.ro va sta ma dispozitie cu produse calificate si extrem de atractive ca pret, totul pentru securitatea dvs in circulatia de timpul rece.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.