Cum se inchiriaza o masina?

Mici, mari, convertibile … Alegerea unei masini de inchiriat necesita o definitie buna a nevoilor. Masinile mici sunt pentru calatorii mici la preturi mici. In medie pentru familii se opteaza pentru masinile de tip sedan.

Opel Zafira, foarte popular in companiile de inchiriere, este lent.

In clasele superioare, minivan sunt modele interesante family insa puteti alege oricand un 4 x 4 diferenta de pret nefiind foarte mare.

Cum se inchiriaza o masina?

Atentie, masinile pe care le vedeti ca fiind disponibile pe internet pot sa fie inchiriate si singura metoda de a va asigura ca veti beneficia de ele la data dorita este sa faceti rezervarea din timp. Daca doriti un anumit vehicul, insistati asupra faptului ca disponibilitatea sa fie asociata cu rezervarea.

Sunt si agentii care, daca nu mai au vehiculul ales in garaj, va va oferi trecerea la o categorie superioara in acelasi pret. Daca aveti o companie de la care ati mai inchiriat verificati si programele de fidelitate pentru ca cele mai multe firme de rent a car ofera reduceri chiar de la a doua inchiriere. De asemenea, intrebati cine va conduce, deoarece fiecare sofer suplimentar este acum taxat.

Determinati in avans numarul de kilometri care pot fi acoperiti si alegeti daca puteti sa inchiriati pentru o distanta nelimitata/ Feriti-va de pachetul inclus in perioada de inchiriere, deoarece daca depasiti kilometrajul, veti fi taxat cu un pret ridicat. De cele mai multe ori veti gasi pachetul de baza, pachetul confort si pachetul premium, care au o oferta specifica si un numar de kilometri inclusi.

Cand preluati masina faceti un tur precis al vehiculului. Raportati TOATE anomaliile (zgarieturi usoare, umflaturi, articulatii libere …), astfel incat acestea sa fie notate de firma de inchirieri. Verificati prezenta rotii de rezerva, a curelelor si a starii masinii. Simtiti-va liber mergeti cu masina pentru a verifica ambreiajul si franele. In caz de probleme: reveniti pentru un schimb! Securitatea este esentiala.

Ce trebuie sa faceti inainte de a va intoarce masina?

In primul rand este important sa faceti plinul. Acesta este un detaliu pe care va recomandam sa nu il treceti cu vederea pentru ca are tot potentialul de a genera costuri uriase.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.