Despre tractoare

Daca ai putea avea un singur vehicul din intreaga lume, ce ai alege? Multi dintre noi am opta probabil pentru o masina sport uimitoare sau chair o masina de curse. Unii ar alege un SUV sau o masina utila pentru intreaga familie. Insa avand in vedere posibilitatea de a alege orice vehicul, probabil ar fi persoane care care opta pentru un tractor. Inarmat cu un puternic motor diesel si anvelope uriase, tractoarele sunt vehicule cu adevarat uimitoare. Insa v-at gandit vreodata ce le face atat de utile?

Piese tractoare Cluj

Ce este un tractor? Daca ati fost blocat vreodata in spatele unui tractor intr-un trafic aglomerat, probabil crezi ca un tractor este o bataie de cap, insa asta e cu greu o definitie. Cuvantul “tractor” este legat de “tractiune” , provenind din cuvantul latinesc “tractus”, care inseamna a trage. In esenta, tractorul este o masina conceputa pentru a trage lucruri, in general foarte incet si foarte sigur.

Tractoarele au motoare diesel mari si puternice, ceea ce inseamna, in teorie, ca ar trebui sa poata merge incredibil de rapid, la fel ca si masinile sport. Insa intr-un tractor, puterea motorului este proiectata pentru a fi utilizata intr-un mod cu totul diferit: pentru tragerea unor incarcaturi mari si grele. Ceea ce face acest lucru posibil este cutia de viteze a tractorului, care converteste revolutiile de mare viteza ale motorului diesel puternic in rotatii mult mai mici ale rotilor, marind forta de tractiune, astfel incat sa poata trage lucruri foarte grele in acelasi timp. Daca aveti cunostinte despre cateva notiuni despre motoare, probabil ca stiti ca puterea de tractiune foarte mare trebuie sa vina in detrimentul vitezei. In cazul in care veti vedea un tractor care merge repede, sansele sunt ca acesta sa nu care nimic. De asemenea, daca sunteti blocat in spatele unui tractor care de abia merge, ganditi-va ca probabil motorul lucreaza din greu ca sa poate trage o incarcatura mare.

Tractoarele insa nu sunt proiectate doar pentru tragerea unor incarcatorui grele, ci si pentru alimentarea uneltelor folosite ijn agricultura, care se pot atasa in spate.

Cand aveti nevoie de piese tractoare Cluj, precum garnitura capac culbutori, le puteti comanda direct de pe www.cromix.ro.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.