Cum trebuie condusa o masina inchiriata

Închirierea unei mașini aduce cu sine atât libertate de deplasare, cât și o mare responsabilitate. De aceea, trebuie să respectăm anumite condiții, unele legale, altele de bun simț, care ne vor ajuta să ne bucurăm de călătorie. Iată care sunt principalele reguli pe care trebuie să le respectăm atunci când călătorim într-o mașină închiriată.

Inchirieri auto Bucuresti

Poate că cea mai importantă și cuprinzătoare dintre ele este aceea de a o trata ca pe propria noastră mașină. În cazul șoferului, asta înseamnă să nu exagereze cu accelerările în situații critice, cum ar fi motorul rece sau înainte de a opri mașina. Mașinile moderne, dotate cu turbocompresor, pot suferi extrem de tare în ambele situații, de aceea cel mai bine este să le evitați. În plus, suprasolicitarea motorului crește consumul de combustibil, mărind considerabil costurile suportate de client.

Apoi, nu bruscați mașina demarând violent, virând la limita aderenței sau frânând în ultimul moment. Deși mașinile sunt atent verificate și menținute în stare perfectă de funcționare, o mulțime de componente ale transmisiei și direcției pot ceda, lăsându-vă în drum sau, mai grav, în decor. Și asta pentru că mașinile de șosea nu sunt gândite pentru a fi utilizate la nivel de mașini de competiție. Iar dincolo de integritatea mașinii, cea a ocupanților și a celorlalți oameni din trafic este mai importantă. De aceea, mergeți normal cu mașina închiriată, mai ales că, nefiind obișnuit cu ea, nu-i cunoașteți limitele.

O altă problemă, în special în cazul companiilor de inchirieri auto Bucuresti, este parcarea mașinilor. În capitală, mai ales în zonele aglomerate, lipsa locurilor de parcare poate face șoferul să blocheze fie alte mașini, fie circulația pietonilor, punând în pericol integritatea automobilului închiriat. Zgârieturi, pneuri tăiate sau brațe de ștergător îndoite nu reprezintă situații rare în aceste cazuri.

Pentru a le evita pe toate, noi, cei de la www.perocars.ro, vă recomandăm să tratați mașina închiriată precum un bun care vă aparține. Este cea mai bună soluție, care va face ca relația cu compania rent a car Bucuresti să fie una perfectă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.