Actiunea temperaturilor ridicate asupra masinii si cum ar trebui intervenit

Pentru multi dintre noi, vara inseamna calatorii. Daca obisnuiti sa plecati in vacante cu masina, cu siguranta cunoasteti multe lucruri atat despre conditiile de conducere pe timp de vara, cat si despre modul in care vremea calda afecteaza performanta unui vehicul. Caldura verii poate provoca dezastre asupra vehiculului si a  functionarii sale zilnice. Vremea calda, drumurile fierbinti, calatoriile prelungite si chiar umiditatea pot crea un mediu ostil pentru masina. Autoturismele au nevoie de protectie impotriva temperaturilor inalte pentru asigurarea ca acestea functioneaza in parametri optimi si nu intampina probleme grave.

Verificarea presiunii in anvelope este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pe tot parcursul anului, dar mai ales in timpul lunilor de vara. Daca anvelopele sunt umflate incorect, riscul de defectare este chiar mai mare. Verificarea presiunii in anvelope nu necesita intotdeauna un preofesionist, ci e nevoie de un simplu indicator de presiune, disponibil in majoritatea magazinelor de piese auto. anvelopele trebuie intotdeauna umflate la presiunea recomandata de producator, iar modificarea presiunii din cauza temperaturii poate afecta calitatea functionarii masinii.

Caldura verii poate afecta negativ si functia bateriei. Vibratia si caldura sunt cei mai rai dusmani ai bateriei. In timp ce nu exista prea multe lucruri pentru a le face impotriva caldurii, puteti urma cativa pasi pentru a va asigura ca bateria este fixata bine, astfel incat vibratiile sa fie cat mai putine. Daca bateria nu este fixata corespunzator, datorita miscarilor repetate, lamelele din interiorul acesteia devin libere, fapt care are ca rezultat descarcarea brusca a bateriei.

Un motor fierbinte are nevoie de lubrifiere corespunzatoare, asa ca nivelul si calitatea uleiului trebuie atent verficate in timpul verii. Cel mai important lucru este schimbarea uleiului la intervale regulate, dar si utilizarea unui ulei de calitate.

Un nivel scazut al lichidului de racire poate deteriora foarte mult motorul. Furtunurile uzate sau un radiator deteriorat pot permite scurgerea lichidului de racire si cresterea temperaturii motorului. Sarcina sistemului de racire al masinii este de a proteja motorul impotriva supraincalzirii. In timp, agentul de racire al motorului se poate contamina, ceea ce nu este de niciun folos mai ales vara.

Alo Tractari | Prietenul tau in trafic!

Daca apar probleme din cauza ca ati omis sa parcurgeti unul sau toti pasii mentionati si ramaneti blocat in trafic, apelati cu incredere la serviciul de tractari auto al Alo Tractari! Accesand Alotractari.ro veti afla detalii despre cum puteti avea parte de cele mai eficiente tractari masini din Bucuresti!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.