De ce sunt recomandate piesele OEM pentru masina?

Pentru ca piata a fost invadata in toate domeniile de numeroase produse aftermarket si de copii care arata aproape la fel ca produsele originale, domeniul auto nu face exceptie, acesta fiind si el plin de astfel de piese, care sunt mai ieftine, dar nu mai bune, decat cele originale. Exista mai multe motive pentru care se recomanda de fiecare data cumpararea pieselor originale pentru masina:

  • Piesele auto originale au cea mai buna calitate

Unul dintre cele mai mari avantaje ale pieselor auto originale este faptul ca au cea mai buna calitate si vin insotite de garantii bazate pe testele producatorului. In plus, aceste piese garanteaza ca masina va functiona impecabil pentru foarte mult timp. Vestea buna este ca aceste piese originale sunt disponibile usor si nu trebuie cautate mult, inainte de a fi gasite – pot fi cumparate din reprezentanta, din magazinele online dar si de la service-uri auto.

  • Piesele auto originale asigura durabilitate si eficienta

Un alt avantaj al acestor piese auto este faptul ca asigura durabilitate si eficienta si vor functiona mereu corespunzator pe masina pentru care au fost produse. Prin urmare, nu exista riscul ca masina sa inceapa deodata sa nu mai functioneze bine sau chiar sa faca anumite surprize neplacute si periculoase in trafic, generate de incompatibilitatea dintre piese. Faptul ca aceste piese pot fi folosite mult timp ajuta si la economii pe termen lung.

  • Piesele nu trebuie sa fie ajustate pentru a se potrivi

Pentru ca cele mai multe dintre piesele aftermarket sunt facute pentru a se potrivi pe mai multe masini, exista riscul ca atunci cand sunt cumparate pentru un vehicul din gama sa fie nevoie de ajustari. Unele dintre aceste ajustari pot modifica complet functionalitatea piesei.

Arcurile sunt un exemplu in acest sens. Uneori pot fi putin mai inalte decat cere de fapt masina, caz in care multi proprietari aleg sa le taie la dimensiunea potrivita, insa atunci cand spirele sunt taiate se modifica si proprietatea arcului de a prelua din greutatea masinii in timp ce aceasta trece prin gropi sau merge pe teren accidentat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.