Testarea emisiilor de gaze a masinii

Incalzirea globala ne pune in pericol sanatatea, ne ameninta securitatea si alte nevoi umane de baza. Unele efecte cum ar fi temperaturile mari, cresterea nivelului marilor si oceanelor, inundatiile severe si seceta, sunt tot mai frecvente.

Vehiculele personale reprezinta o cauza majora a incalzirii globale, tocmai de aceea cele mai multe state ale lumii au convenit sa testeze masinile din acest punct de vedere. Toate masinile care depasesc pragul limita nu mai primesc un aviz favorabil pentru a circula. Fiecare stat stabileste propriile specificatii de testare. In functie de aparatul de testare, testarea emisiilor poate detecta nivelurile de hidrocarburi, oxizi de azot, monoxid de carbon, dioxid de carbon si emisii din cauza evaporarii.

Testarea emisiilor determina nivelul poluantilor atmosferici emise de esapamentul unui autovehicul. Prima testare a emisiilor a fost efectuata in California in anul 1966. De atunci, multe state au inceput sa solicite testarea pentru toate vehiculelor inmatriculate. Daca un vehicul nu trece testul emisiilor, are nevoie de reparatii si de o retestare.

In prezent, in cadrul inspectiilor tehnice periodice sunt testate, printre altele, si emisiile de gaze. Exista mai multi factori care pot influenta cerintele privind testarea emisiilor si printre acestea se numara varsta vehiculului, locatia, greutate si tipul vehiculului, tipul de combustibil folosit si tipul de utilizare.

Vehiculele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil utilizeaza mai putin gaz pentru a functiona pe aceeasi distanta ca si omologii lor mai putin eficienti. Cu cat se arde mai putin combustubil, cu atat se genereaza mai putine emisii. Cand emisiile scad, ritmul incalzirii globale incetineste.

Mai mult decat atat, masinile si camioanele electrice utilizeaza energia electrica pe post de combustibil, ceea ce duce la o cantitate mai redusa de emisii spre deosebire de omologii conventionali. Atunci cand energia electrica provine din surse regenerabile, vehiculele produc emisii zero, lucru foarte important.

Alfa Motors | Statie ITP in sector 6

Pentru a efectua inspectia tehnica periodica in Bucuresti, dar si pentru testarea cantitatii de emisii a propriei masini, va puteti adresa echipei Alfa Motors, o statie ITP in sector 6. Accesati http://www.alfaitp.ro/ pentru mai multe detalii despre pret si locatie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.