Cum se aleg corect husele pentru masina

Pentru a proteja tapiteria masinii tot mai multe persoane aleg sa puna huse, insa este foarte important ca acestea sa fie corespunzator selectate, astfel incat sa raspunda cerintelor vehiculului. Pe piata exista mai multe tipuri si modele de huse pentru masina ce pot fi cumparate, insa nu toate se potrivesc tuturor tipurilor de masini.

Aspecte util de cunoscut la momentul cumpararii huselor

  • Huse universale sau huse dedicate?

Prima si cea mai importanta intrebare atunci cand sunt alese husele pentru masina este daca vor fi cumparate cele dedicate marcii auto sau pot fi puse si cele universale. Chiar daca cele universale au un pret mai mic, nu sunt cea mai buna optiune.

Cele mai multe masini, mai ales variantele moderne, au airbaguri care ies din scaune, iar unele modele de huse universale este posibil sa nu fie prevazute cu astfel de spatii care sa se deschida in momentul declansarii airbagurilor. In plus, pentru ca aceste huse sunt facute sa se potriveasca mai multor masini, exista riscul ca ele sa nu stea bine pe scaune si sa nu arate bine.

  • Materialul din care este lucrata husa

Pentru a alege husa potrivita pentru masina este foarte important sa fie selectat materialul. Exista huse din piele naturala, huse din piele artificiala, huse textile sau huse din materiale eco asa cum sunt cele din fibre de bambus sau cu elemente din pluta, respectiv din lemn, insa acestea din urma sunt ceva mai rare si pot sa nu fie foarte confortabile.

Alegerea depinde de preferintele personale. Numerosi conducatori auto spun ca pielea pe scaune – artificiala sau naturala – tine rece iarna, iar vara determina transpiratia abundenta si disconfortul.

  • Culoarea huselor

Culorile in care vin husele depind strict de preferintele personale insa ar trebui luat in calcul si modul in care este vopsita masina pe exterior sau culoarea bordului, pentru a evita ca masina sa arate ca o sorcova. Un alt aspect la fel de important este faptul ca atunci cand masina este folosita des sunt recomandate husele in culori cat mai putin pretentioase si care se murdaresc mai greu, asa cum sunt cele gri sau negre.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.