Cum se intretine corect interiorul unui autovehicul?

Interiorul masinii este la fel de important ca si exteriorul, drept pentru care se recomanda o atentie deosebita pentru ca acesta sa isi conserve aspectul pentru cat mai mult timp. In aceasta idee, exista mai multe aspecte de care este bine sa se tina cont pentru intretinerea autovehiculului la interior.

  • Curatarea bordului si a suprafetelor din plastic

Atat bordul cat si suprafetele din plastic trebuie sa fie curatate cu atentie, dar cu substante care nu au potentialul de matui sau zgaria materialul. Exista solutii speciale pentru astfel de suprafete si este contraindicata utilizarea produselor precum ceara sau spirtul. De asemenea, nici solutiile pentru geamuri nu sunt recomandate pentru masele plastice din interiorul masinii, deoarece au tendinta de a pata.

  • Curatarea tapiteriei

Curatarea tapiteriei poate fi facuta la o spalatorie auto, dar si acasa. Pentru asta este nevoie in primul rand de un aspirator care sa intre chiar si in cele mai inguste colturi. In cazul in care masina este dusa pentru curatare profesionala, cel mai important avantaj consta in faptul ca vor fi tratate cu aceeasi atentie cele mai importante zone ale masinii, iar specialistii nu vor rata nimic. In plus, curatatoriile au si instrumentele necesare pentru a extrage praful din tapiterii si pentru a lua firele de par de la animalele de companie.

  • Schimbarea huselor

Daca pentru husele de la scaunele din fata lucrurile sunt simple, pentru cele de la scaunele din spate nu se poate spune acelasi lucru, deoarece pentru a le pune este necesar sa fie data jos bancheta. In acest sens, cei care nu au instrumentele necesare si nu se pricep, ar trebui sa apeleze la specialisti.

Pot merge la reprezentanta, dar vor plati mai mult, sau pot sa mearga la orice service auto sau spalatorie pentru ca angajatii vor pune rapid noile huse. Este recomandat ca husele sa fie spalate o data la un an pentru a se mentine curate, iar in acest sens se recomanda utilizarea huselor de rezerva pentru a evita mai multe drumuri la service sau la spalatorie.

Intretinerea eficienta a masinii este cea care face ca interiorul sa ramana mereu curat, sa miroasa frumos si sa arate bine, conservand astfel valoarea vehiculului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.