Sfaturi pentru achizitionarea unei masini

Nimeni nu uita niciodata prima masina. Fie ca sunteti un parinte care cauta sa aleaga o masina sigura pentru un sofer adolescent, fie ca tocmai ati luat examenul si doriti sa va achizitionati o masina.

Este de la sine inteles ca o masina folosita va fi mai ieftina decat un model nou. Dupa trei ani de folosire, o masina second-hand are, de obicei, o valoare cu 30-40% mai scazuta decat pretul initial. O masina noua va veni cu o garantie pentru a va proteja impotriva evenimentelor neasteptate, de obicei pentru trei ani, dar uneori pentru cinci sau sapte.

Un dealer poate vinde o masina folosita cu garantie, dar aceasta va fi pe cel mult cateva luni sau un an.

Fara garantie costul unei defectiuni ar putea duce la epuizarea economiilor facute prin cumpararea unui autovehicul utilizat.

Cu exceptia cazului in care aveti suficiente fonduri pentru a cumpara cu usurinta o masina, este bine sa luati in considerare si varianta finantarii. Atunci cand o masina noua, achizitionata cu o intelegere financiara competitiva, poate fi mai putin costisitoare decat pare.

Cu cat autovehiculul este mai nou, cu atat este mai probabil sa aveti cel mai recenta set de siguranta. Orice model actual sau recent trebuie sa aiba frane anti-blocare si airbag-uri frontale si laterale. Cautati o masina cu control electronic al stabilitatii, care va ajuta in primul rand sa evitati un accident. Dotarea este obligatorie pentru autoturismele noi incepand cu 2014. Majoritatea autoturismelor noi sunt evaluate de expertii in domeniul sigurantei la Euro NCAP, asa ca verificati raportul siguranta/pret inainte de a o cumpara. Orice masina poate fi nesigura in mainile unui sofer nesigur, totusi, merita luata in considerare o formare post-test.

Cum aleg o masina de incredere?

Informatile privind fiabilitatea masinii sunt un inceput bun. De asemenea, verificati Indicele de fiabilitate directa al garantiei, care examineaza atat frecventa modelelor auto gresite, precum si cat costa reparatiile.

Ce masina alegem?

O masina folosita va fi, cel mai probabil, prima achizitie pentru un sofer tanar, dar schemele de leasing ofera acum o modalitate mult mai accesibila de a avea o masina noua.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.