Care sunt cazurile in care esti obligat sa iti transporti masina pe o platforma

tractare de masina

Tractari auto

Incidentele neprevazute in trafic pot aparea indiferent de experienta noastra de soferi, ori de stilul prevazator in care conducem. Anumite situatii chiar nu pot fi evitate si este bine sa ai mereu la indemana numarul de telefon al unei firme de tractari auto care iti poate sari in ajutor oricand ai nevoie. Astfel, AloTractari dispune de personal specializat, dar si de cele mai bune utilaje si solutii de tractare pentru ca masina ta sa fie in siguranta si sa poata fi transportata in cel mai scurt timp la un service specializat. Acceseaza site-ul http://alotractari.ro/ si salveaza in telefon numarul la care poti solicita o tractare de masina.

Uneori nu este suficient sau nu este recomandabil sa apelezi la o tractare clasica, de tipul celor realizate cu o bara fixa de catre o alta masina si va fi nevoie de o platforma care sa iti transporte masina la o anumita destinatie. Iata care sunt situatiile in care va trebui sa soliciti acest serviciu:

Cand automobilul nu este inmatriculat

Niciun automobil neinmatriculat sau neinregistrat nu poate circula de drumurile publice, pentru ca acest lucru este ilegal, iar conducatorul masinii riscand sa fie supus unei acuzatii grave, care va genera si un dosar penal deschis pe numele lui.

Astfel, daca ai adus in tara o masina din strainatate pe care nu ai inmatriculat-o inca, nu poti circula cu aceasta pana cand nu vei rezolva procedurile aferente. Din acest motiv, masinile aduse din afara tarii ar trebui sa fie transportate doar pe platforme autorizate.

De asemenea, daca numerele autoturismului au fost retrase, acesta nu mai poate fi condus in conditii de legalitate. Din momentul in care numerele nu mai sunt valabile, risti sanctiuni mari. Masinile ce participa la programul Rabla si care au fost sterse din evidente, trebuie transportate doar pe platforme autorizate catre sediul unde se depun.

Cand masina nu are directie si semnalizare functionale

Atunci cand o masina are defectiuni grave la sistemul de directie ori de semnalizare, ea devine un pericol in trafic si nu mai poate fi tractata prin metodele traditionale. In aceasta situatie fereste-te sa apelezi la ajutorul unui prieten care sa iti tracteze masina, chiar daca foloseste o bara metalica fixa. Cel mai sigur este sa apelezi la echipe specializate, care vor sti mai bine cum sa procedeze astfel incat sa nu ai probleme.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.