O alegere dificila: masina noua vs second hand

Soferii sunt mereu pusi in fata unei situatii dificile atunci cand trebuie sa isi schimbe masina. Inainte de a face o investitie masiva, acestia iau in calcul avantajele oferite de achizitionarea unei masini noi vs. o masina second hand.

Avantajele si dezavantajele sunt multiple de ambele parti, insa decizia trebuie cantarita cu atentie de fiecare sofer in parte.

Un criteriu esential il reprezinta bugetul pe care acesta il are la dispozitie pentru o astfel de investitie. Fie ca e vorba despre o masina second hand sau de o masina noua, costul total ar trebui sa fie putin mai mic decat suma disponibila. Intotdeauna apar cheltuieli neprevazute si nimeni nu isi doreste ca bugetul familiei sa fie afectat. O masina second hand este mult mai ieftina decat o masina noua, insa din pacate nu vine insotita si de o garantie. In cazul anumitor defectiuni tehnice, costurile vor fi suportate in intregime de catre proprietar.

O masina veche este depasita din punct de vedere tehnologic. In ultimii ani au aparut tot felul de gadgeturi cu ajutorul carora marile companii de automobile si-au dotat masinile pentru a le face mult mai sigure si mult mai confortabile. Ce poate fi mai placut decat un sistem de navigatie incorporat sau de niste scaune cu incalzire automata?

Intotdeauana o masina second hand va avea defecte ascunse despre care cumparatorul nu va afla decat mult mai tarziu. In aceasta categorie intra kilometrii dati inapoi, dar mai ales accidentele grave care au lasat urme adanci asupra structurii masinii. Astfel de hibe sunt greu de depistat la prima vedere asa ca de multe ori cumparatorul ajunge sa plateasca pentru o masina aflata intr-o stare destul de proasta.

In cazul masinilor noi, spre exemplu, costul pieselor si al accesoriilor este unul extrem de ridicat. In plus, reparatiile se vor face doar in service-urile autorizate pentru a nu pierde garantia ceea ce inseamna ca de multe ori sunt facute de mantuiala de catre mecanici dezinteresati.

Asadar, decizia finala este una destul de grea. Ambele tipuri de masini prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje pe care cumparatorul trebuie sa le ia in calcul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.