Masina noua sau second hand? Avantaje si dezavantaje

masini noi

Ce merita sa cumperi? Masina noua sau second-hand?

Decizia legata de alegerea unei masini este mereu dificil de luat. Intotdeauna ne gandim foarte mult si in final parca tot nu suntem convinsi de hotararea pe care am luat-o. Ca sa venim in ajutorul tau, noi am realizat o lista succinta si pragmatica a trasaturilor esentiale ale fiecarui tip de masina, pentru ca tu sa poti face o alegere de care sa nu iti para rau.

O masina noua si avantajele si dezavantajele ei:

La prima vedere, am zice cu totii ca ne dorim o masina noua. Ne incanta aspectul stralucitor si proaspat al acesteia si pe deasupra este important faptul ca o putem personaliza exact asa cum ne dorim si alege dotarile de care avem nevoie, fara a fi nevoiti sa platim in plus pentru unele caractaristici care nu ne folosesc.

Totodata, ca pentru orice obiect achizitionat de nou, beneficiem de garantia producatorului, pentru ca timp de o perioada de timp determinata orice reparatii vor cade in grija producatorului, ori a firmei de asigurari responsabile.

Masinile moderne au si avantajul unei tehnologii inalte, care se refera atat la siguranta sporita pe care ti-o poate oferi masina, dar si la importante economii in ceea ce priveste cantitatea de carburant utilizata.

Pe de alta parte, o masina se uzeaza foarte repede, iar impresia de nou se degradeaza curand, iar daca ai ales ultimul model, acesta va ramane totusi destul de repede in urma, pentru ca producatorii prezinta noi versiuni intr-un ritm alert.

In ceea ce priveste dotarile suplimentare pentru care ai cheltuit foarte mult la achizitie, acestea nu vor urca decat in mod nesemnificativ pretul masinii atunci cand vrei dori sa o vinzi, asa incat investitia a fost pe o perioada scurta de timp.

O masina rulata si ceea ce iti poate oferi ea

Principalul beneficiu al masinilor second hand se refera la pretul lor mai scazut si la faptul ca acesta nu difera mult in cazul in care iti doresti una cu echipamente suplimentare. Din acest punct de vedere, poti obtine o masina foarte bine dotata la pretul uneia standard.

Asigurarea pentru aceste autovehicule este si ea mai ieftina, ceea ce reprezinta un avantaj pe termen lung.

Totusi, dezavantajele sunt destul de numeroase in acest caz.Printre acestea se numara lipsa unei garantii oferite de producator. Orice reparatii pe care le va necesita masina vor fi suportate de tine, iar acestea pot fi destul de costisitoare daca alegi marci sau modele deosebite.

Lipsa informatiilor complete legate de masina, in cazul in care nu cunoastem foarte bine cui a apartinut si modul in care a fost intretinuta, este un aspect negativ. Platim o suma de bani, insa nu suntem foarte siguri de ceea ce am achizitionat.

Majoritatea masinilor vechi presupun si un consum ridicat, ceea ce duce la costuri mai mari legate de cantitatea de carburant folosita, dar mai ales taxele de mediu, ce cresc odata cu fiecare an.

Asadar, trebuie sa cantaresti cu atentie toate avantajele si dezavantajele pe care ti le aduce fiecare tip de masina, sa iti stabilesti cu grija bugetul, luand in considerare si eventualele cheltuieli ulterioare. Pana la urma iti vei da singur seama ce masina este mai potrivita pentru tine si pentru nevoile tale cotidiene.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.