Cum poti racori mai repede masina pe perioada verii

Vara, o cursa cu masina se poate compara cu o sedinta in sauna. Oricat de neplacut ar parea, soferii pot lua masuri in acest sens si se pot folosi de niste trucuri foarte utile pentru a racori masina incinsa de soare. Indiferent ca sta la soare sau la umbra, temperaturile extreme pot determina supraincalzirea masinii in interior. Indiferent de varsta pasagerilor, lucrurile nu trebuie sa ramana asa si nimeni nu trebuie sa se complaca in a merge intr-un mediu ambiant ce depaseste cu mult asteptarile.

In primul rand, soferii trebuie sa aiba mare grija unde parcheaza masina. Orasele sunt foarte aglomerate si cu greu poate fi gasit un loc de parcare la umbra, insa acest lucru nu este si imposibil. Daca nu gasesc un loc umbrit, macar sa se orienteze catre un loc de parcare in care soarele bate din spatele masinii. Sunt disponibile pe piata si parasolare pentru luneta si parbriz dar si folii solare auto pentru geamurile laterale.

De asemenea, inainte de a se urca in masina supraincalzita soferii trebuie sa scoata aerul cald din masina, incepand cu cel mai incins, pornind sistemul de aer conditionat la maxim si deschizand geamurile, redirectionand fluxul catre aeratoarele de la nivelul picioarelor. Pentru cei care nu au alta varianta decat sa porneasca la drum pentru ca altfel intarzie, trebuie sa isi asigure un confort termic optim prin folosirea instalatiei de aer conditonat in mod inteligent. Daca nu exista aparat de aer conditionat in masina, trebuie deschise geamurile in mod inteligent astfel incat curentul sa nu dauneze sanatatii sau starii de bine a pasagerilor sau soferului.

Pe timp de vara, este bine ca soferii sa fie vigilenti si in ceea ce priveste temperatura motorului, astfel ca nivelul de antigel sa fie in limite normale.

Antigelul nu are numai un punct de inghet ci si un punct de fierbere. Si nu in ultimul rand, regula numarul 1 in ceea ce priveste atmosfera din masina pe perioada verii este ca niciodata sa nu fie lasati copiii si animalele de companie nesupravegheate pe timp de canicula in interiorul masinii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.