Achizitionarea unei masini reprezinta un pas important pentru orice persoana avand in vedere faptul ca investitia este una destul de mare. Dincolo de confortul oferit si de rapiditatea deplasarii dintr-un punct in altul, oamenii trebuie sa tina cont si de cheltuielile suplimentare necesare intretinerii unui automobil.
Tips and tricks pentru achizitionarea unei masini
Inaintea unui astfel de pas, soferii trebuie sa isi puna mai multe intrebari pentru a putea gasi masina care se potriveste perfect profilului lor, precum si nevoilor lor. Ce ar trebui sa aleaga: o masina noua sau una second hand? Diesel, benzina, hibrid sau electric? Echipamentele si optiunile sunt importante?
In primul rand, ar trebui determinat bugetul pe care soferii sunt dispusi sa il aloce pentru aceasta achizitie care este insa impartit in doua categorii distincte: cumparare (si alte taxe unice) si tarife recurente. A doua categorie nu este neglijabila, deoarece include toate costurile suplimentare, cum ar fi combustibilul, taxele de trafic, intretinerea si reparatiile posibile, inspectia tehnica anuala, precum si asigurarea.
Soferii nu ar trebui sa isi achizitioneze masini mult prea scumpe daca nu isi permit costurile lunare de intretinere. Spre exemplu, piesele de schimb pentru un Audi A7 sunt mult mai scumpe comparativ cu cele pentru o Skoda Octavia.
Odata ce bugetul a fost stabilit, soferii vor putea mult mai usor sa se orienteze si sa selecteze categoria care li se potriveste cel mai bine: o masina de oras, o masina sport, un SUV. Inainte de a alege modelul dorit, trebuie sa raspunda la urmatoarele intrebari:
-
Unde? Tipul de traseu efectuat va determina in mare masura tipul de vehicul de care soferii vor avea nevoie.
-
Cand? Kilometrii trec cu viteza maxima, prin urmare, daca soferii intentioneaza sa conduca mai mult de 30.000 km pe an, ar trebui sa se orienteze spre un motor diesel.
-
Care va fi utilitatea masinii? Vor fi transportati des mai multi pasageri? Este nevoie de o masina spatioasa sau o masina de oras va fi suficienta?
Cumpararea unei masini noi sau a unei masini second-hand nu implica acelasi buget. Prin urmare, este esential ca soferii sa stabileasca in prealabil suma pe care sunt dispusi sa o cheltuie. Conform statisticilor 80% dintre tinerii sub 35 de ani aleg o masina uzata pentru ca achizitionarea unui vehicul nou este costisitoare. In plus, valoarea masinii scade cu pana la 40% in primii 2 ani de utilizare.