Ce trebuie sa ai in vedere inainte de a duce masina in service pentru revizie

Masinile trebuie verificate si revizuite periodic astfel incat soferii sa le prelungeasca durata de functionare si sa evite numeroasele defectiuni ce pot aparea in timpul sofatului in oras dar si la drum lung. Un sofer responsabil isi va duce autoturismul pentru o revizie ori de cate ori este necesar pentru a preintampina o problema serioasa sau pentru a primi aprobarea ca masina se afla in stare perfecta de functionare. Daca revizia nu este facuta in mod regulat, soferul risca sa piarda atat masina cat si propria sa viata.

Revizia masinii: lucruri de care soferii trebuie sa tina cont

A merge cu masina in service pentru o revizie este ca si cum oamenii ar merge la un consult de rutina sau la un set de analize prin care se stabileste starea lor de sanatate. Sunt probleme ce pot fi depistate dupa un set complet de analize sau dupa o ecografie, probleme pe care oamenii nici nu ar fi banuit ca le au. Inspectia riguroasa a masinii poate preveni aparitia defectiunilor si ii poate prelungi viata.

Service-urile in general ofera un program complet de revizie, care acopera fiecare particica a autoturismului. Revizia include verificarea si schimbarea uleiului de motor uzat, inlocuirea filtrului de ulei si de aer, a filtrului de habitaclu si schimbarea lichidului de frane si a lichidului de racire. De asemenea, este importanta si verificarea si schimbarea placutelor de frana, a sabotilor si a franelor precum si verificarea capacitatii de franare a autoturismului.

Se va face si o inspectie amanuntita a semnalizatoarelor si a luminilor din bord, verificarea anvelopelor si a articulatiilor rotilor, verificarea externa a masinii si a motorului, a sistemului de directie si a cutiei de viteze. In functie de sezon, service-ul auto poate oferi si servicii de schimbare a anvelopelor. Cu siguranta intr-un service auto autorizat orice sofer va gasi o echipa de profesionisti gata sa ofere sfaturi pertinente, servicii eficiente si verificari complete ale autoturismelor.

Este foarte important ca soferii sa puna accent pe efectuarea inspectiei periodice a masinii, o operatiune extrem de simpla care se va dovedi salvatoare in unele situatii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.