Cum se intretine corect un autovehicul iarna?

Clima si temperatura vor avea de fiecare data un mare impact asupra masinilor si de aceea este foarte important ca vehiculul sa fie intretinut corespunzator, in functie de anotimp. Intensitatea anotimpurilor poate fi severa si de aceeea, pentru iarna sunt recomandate mai multe operatiuni care sa ajute masina sa se conserve si sa functioneze corect.

  • Utilizarea anvelopelor de iarna

Anvelopele de iarna trebuie sa fie puse pe autovehicul nu doar pentru a evita amenzile, ci si pentru a conduce in siguranta. Prin urmare, prima si cea mai importanta regula iarna consta in utilizarea anvelopelor de iarna. Acestea au spatii largi pe suprafata de rulare si sunt mai usor de condus pe zapada sau pe gheata. De asemenea, nu va mai trebui ca soferul sa bruscheze masina.

  • Verificarea sistemului de incalzire si de dezghetare

Incalzirea in masina este foarte importanta pe timpul iernii. La fel se intampla si cu sistemul de dezghetare a masinii care ar trebui sa functioneze cat mai corect inainte de instalarea iernii. In cazul in care masina nu are un sistem care sa dezghete parbrizul este important ca soferul sa aiba la dispozitie un instrument care sa faca asta sau un spray antiinghet care sa impiedice inghetarea parbrizului. Fara un sistem de incalzire perfect functional masina va fi foarte inconfortabila pe timpul iernii.

  • Mentinerea rezervorului plin

In momentul in care autovehiculul nu are rezervorul plin exista riscul de a se acumula apa in pompa de combustibil. In cazul in care afara este foarte frig, aceasta apa ar putea ingheta. Este indicat ca rezervorul sa fie cat mai plin pentru ca acest lucru sa nu se intample si pentru a evita deteriorarea pompei, dar si pentru a evita evenimentele neplacute in cazul in care masina ramane impotmolita pe undeva. Atunci cand masina trebuie sa depuna eforturi pentru a trece prin zapada cel mai mare cosmar este un rezervor gol.

  • Atentie la stergatoare si lichidul de parbriz

Iarna, furtunile pot sa aduca vanturi foarte puternice si foarte multe resturi in parbriz. Trebuie ca masina sa aiba lichid de parbriz de iarna pentru ca acesta sa nu inghete si de asemenea, este important ca stergatoarele sa fie suficient de bune pentru a inlatura zapada.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.