Motivele principale pentru care autoturismul refuza sa porneasca

Una din principalele probleme ale conducatorilor auto incep atunci cand autoturismul refuza sa porneasca. Cand masina functioneaza asa cum trebuie, nimeni nu isi face niciun fel de grija. In schimb, cand dimineata inaiante de a pleca la munca sau de a duce copiii la scoala, masina refuza pur si simplu pornirea de pe loc, apare panica. Inainte de a rezolva aceasta problema, conducatorii auto trebuie sa stie care sunt cauzele acestei incapacitati a autoturismului de a porni.

Descopera cauza pentru care autoturismul refuza sa porneasca

Bateria descarcata este, de multe ori, cea mai des intalnita cauza pentru care autoturismul refuza sa porneasca. Daca bateria este slaba, electromotorul care incearca sa porneasca motorul, iar turatia se va dovedi insuficienta, nu va mai avea putere sa completeze nici macar o singura turatie a motorului. Cablurile de curent si un vecin extrem de amabil pot reprezenta solutiile cheie in aceste situatii. De asemenea, bornele bateriei nu trebuie sa prezinte urme de coroziune si trebuie sa fie legate strans de acumulator.

Problemele pot sa apara si din cauza ca alternatorul nu mai functioneaza asa cum trebuie, de aceea bateria nu se va incarca in timpul functionarii normale. Masinile moderne au un martor in bord ce evidentiaza probleme la alternator. Alternatoarele defecte se pot reconditiona cu usurinta la firmele specializate, iar pretul unei astfel de operatiuni va fi mult mai mic decat in cazul inlocuirii cu un alternator nou.

Autoturismul poate refuza sa porneasca si din cauza unor probleme ale electromotorului. Aceasta este o cauza des intalnita pentru care autoturismul nu mai porneste. Electromotorul are ca si principal rol punerea in miscare a componentelor propulsorului pe benzina sau motorina, iar daca acesta prezinta defectiuni si motorul nu se invarte suficient pentru a porni, nici autoturismul nu va mai porni.

Nu in ultimul rand, o alta cauza pentru care autoturismul refuza sa porneasca este legat de probleme la contact. Daca farurile vehiculului se aprind la intensitate maxima si motorul nu se invarte, sigur exista o problema la contact.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.