Anvelope – de ce calitatea primeaza

Majoritatea conducatorilor auto isi amintesc de anvelope la trecerea dintre sezonul rece si cald, moment in care acestea trebuiesc schimbate. Totusi, asa cum este evident, un vehicul nu poate functiona cu acelasi set de anvelope la infinit. Cauciucul se uzeaza, suprafata de rulare se toceste iar eficienta anvelopei in toate conditiile de functionare se reduce dramatic. Testele in conditii reale au dovedit ca un set de anvelope uzate pana la limita maxima acceptata cresc distanta de franare cu mai mult de 5 metri in timp ce tractiunea pe carosabil umed sau acoperit cu zapada scade.

Realitatea trista arata ca principalul criteriu de alegere a unui set de anvelope noi este pretul; totusi, un pret scazut nu inseamna o calitate de incredere. Anvelopele premium costa uneori de 2 sau 3 ori mai mult decat variantele de buget, insa prin capacitatea de reducere a consumului de combustibil si rezistenta crescuta la uzura, se amortizeaza eficient pe termen lung, depasind ca investitie anvelopele ieftine.

Nu in ultimul rand, pentru a beneficia de eficienta maxima a  anvelopelor proaspat cumparate, este recomandat ca acestea sa fie montate intr-un service auto autorizat. Astfel, anvelopele sunt asezate pe jante si sunt echilibrate pentru a asigura o rulare si uzura uniforma, eliminand aparitia vibratiilor in volan si implicit uzura prematura a suspensiei. Mai mult, incarcarea cu aer la presiunea corecta a anvelopelor asigura distanta minima de franare precum si tractiune maxima, atunci cand este necesara.

Nordauto.ro reprezinta alegerea optima de service auto in Bucuresti, autorizat pentru cinci marci: Dacia, Ford, Renault, Volkswagen si Opel. Serviciile includ tinichigerie, diagnoza, reparatii mecanice precum si vulcanizare – schimbare si echilibrare roti. Mecanicii NordAuto sunt sustinuti de ani de experienta in domeniul auto precum si de utilaje si scule profesionale ce garanteaza reparatii eficiente. Service-ul pune la dispozitia clientilor o flota de 27 de masini de schimb, pe durata reparatiilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.