Stiluri de condus

Intotdeauna soferii se intreaba daca isi conduc masina asa cum ar trebui, fie ca e vorba de accelerare, schimbarea vitezei sau franare.

Anvelope auto

Cand vine vorba de accelerare, marea intrebare este urmatoare: este bine sa accelerati treptat sau dintr-o data ?

Daca sunteti intr-o cursa, raspunsul este clar ca trebuie sa apasati cu piciorul pe acceleratie cat mai mult. Insa daca va aflati in traficul de zi cu zi, o accelerare lenta, constanta, va folosi mai putin combustibil, decat un start rapid si este si mai usor. De multe ori, accidentele in trafic apar din cauza ca se accelereaza prea rapid si nu se mai poate frana la timp.

Daca aveti o masina cu transmisie automata, probabil aveti impresia ca nu schimbati niciodata vitezele sau cel putin ca nu dumneavoastra sunteti responsabil de schimbarea acestora. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. In functie de felul in care folositi pedala de acceleratie, masina decide singura cand este momentul sa schimbe viteza.

          Si la masinile cu transmisie manuala pot exista greseli in condus, mai ales ca la acestea, schimbarea vitezei depinde foarte mult de cum este folosita pedala de ambreiaj. In acest caz, conducatorii pot schimba viteza fie prea devreme, fie prea tarziu.

In mod evident, de fiecare data cand folositi franele, le uzati, dar acesta nu este un lucru rau, uzura in timp fiind normala. Insa daca le folositi ineficient, le puteti deteriora mai devreme decat ar trebui, iar acest lucru va poate afecta chiar si anvelope auto sau jante aliaj (pe care le puteti schimba apoi de la www.anvelopaieftina.ro).

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.