4 metode eficiente pentru prevenirea avariilor auto

Nimeni nu isi doreste probleme la masina, insa stim cu totii ca acestea sunt inevitabile mai devreme sau mai tarziu. Chiar daca vorbim despre o masina abia iesita pe portile showroom-ului, probleme tehnice pot exista. Lasand la o parte neplacerea cauzata de problema in sine, o defectiune la masina vine la pachet si cu un efort financiar din partea ta. In aceste conditii, este important ca de multe ori sa actionezi atunci cand poti pentru prevenirea avariilor auto si pentru a limita riscul aparitiei unei defectiuni mai grave.

Anumite probleme tehnice pot fi depistate foarte usor daca ai cunostinte despre semnalele pe care ti le transmite masina pe care o conduci. Chiar daca ai anumite cunostinte in domeniu, specialistii recomanda sa iti duci masina intr-un service auto autorizat. Nu de alta, dar specialistii de acolo vor putea depista si acele probleme ascunse pe care tu nu ai cum sa le observi. Pana la vizita in service, iti dam cateva sfaturi cu privire la metodele prin care poti preveni anumite probleme tehnice la masina pe care o conduci!

1. Verifica pneurile

Potrivit tehnicienilor, pneurile masinii ar trebui verificate la fiecare doua saptamani. Lasand la o parte presiunea din roti, acorda atentie si starii lor! Asadar, verifica sa nu existe taieturi sau zone tocite care ar putea afecta buna lor functionare. Nu uita sa verifici si roata de rezerva, nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de ea!

2. Verifica uleiul

Uleiul este esential atunci cand vorbim despre buna functionare a unei masini, asa ca nu il neglija. In cazul in care masina nu are ulei suficient, motorul se va supraincalzi si va suferi defectiuni majore. Potrivit specialistilor, este recomandat sa verifici nivelul de ulei la fiecare doua sau trei saptamani, completand de fiecare data cand este cazul.

3. Verifica vopseaua

De aceasta data nu facem referire la vreo problema de ordin tehnic, insa vrem sa iti aducem aminte ca vopseaua joaca un rol important atunci cand vine vorba despre protajarea caroseriei masinii tale. In cazul in care vopseaua a sarit din anumite locuri, acele zone vor fi vulnerabile in fata ploii, umezelii sau a vantului. Iar cateva zile de ploaie sunt de ajuns pentru a aparea deja rugina. Asadar, asigura-te ca nu exista locuri in care vopseaua sa fie zgariata sau ciobita!

Reparatii masini in Bucuresti | service auto autorizat | NordGarage.ro

prevenirea avariilor auto

4. Dispozitiv de diagnoza

Pentru a afla daca masina ta functioneaza la parametri optimi poti folosi un tester de diagnoza auto, acesta analizand o serie de factori precum compozitia chimica a gazelor de esapament, presiunea din pneuri, parametrii de franare, etc. Dispozitivul de diagnoza se conecteaza la portul OBD al masinii tale, urmand ca mai apoi sa te poti conecta la sistemul auto pentru a detecta diverse probleme ale masinii.

Evident, toate aceste metode sunt recomandate pentru prevenirea aparitiei unor probleme la masina ta. Asa cum stim cu totii insa, situatii neprevazute exista! In cazul in care lucrurile se complica, NordGarage.ro ofera servicii de reparatii masini in Bucuresti la preturi competitive. Specialistii echipei tehnice au avantajul unei experiente vaste in spate, fiind capabili sa detecteze si sa rezolve orice problema aparuta la masina ta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.